5 dolog amit tegyél meg a nyár előtt
Írta:

5 dolog amit tegyél meg a nyár előtt

Lassan az egész országban életbe lépnek a lazítások, de van pár dolog, amit azért ellenőrizz, mielőtt kiszabadulsz a strandra.

 

 

 

Most, hogy úgy tűnik, kicsit lazul az élet a járvány után, mindannyian számoljuk vissza a napokat a nyárig. Azonban mielőtt becsapnád magad mögött a lakásajtót, ellenőrizz le 5 dolgot:

 

1. Mik az aznap érvényben lévő szabályok ott, ahova mész. Bár a nyarat nem kell a négy fal között töltenünk, de azért nem is élvezhetjük valószínűleg korlátok nélkül. A strandok első körben csak szabadtéri medencékkel nyithatnak például, szinte mindenhol létszámkorlátozások vannak, a nyári rendezvények jó része elmarad, és az adott település is vezethet be saját szigorításokat.

 

2. Nem árt, ha még most csekkolod a tavalyi nyári ruháidat, fürdőruhákat, hiszen az otthon töltött hetek alatt szinte mindannyiunkra rakódott plusz pár kiló. Ez persze nem tragédia, 1-2 kilót bőven le lehet adni néhány hét alatt, de ne akkor érjen a meglepetés, amikor 3 hónap után végre elmennél valahova.

 

3. Nézd meg a bankszámládat! Ha a szerencsések között vagy, és az elmúlt hónapokban sem a fizetésed, sem a munkaidőd nem lett kevesebb, akkor kevésbé kell óvatosnak lenned, de még ebben az estben is nézd meg, mennyi a keret. A hosszú bezártság után ugyanis könnyű abba a hibába esni, hogy amikor végre kiszabadulunk, a világ összes pénzét elköltjük új ruhákra és utazásokra, ezzel kompenzálva az elmúlt időszakot.

 

4. Tüntesd el a karantén nyomait otthon is. Ha az elmúlt heteket homeofficeban töltötted, akkor valószínűleg a lakásod jelentősen átalakult mostanra, de a változások akkor is láthatók ha „csak” szimplán otthon ragadtál. Egy alapos takarítás és rendrakás biztosan nem árt, mint ahogy az sem, ha az otthonodat is megpróbálod visszaállítani a normális kerékvágásba.

 

5. Gondoskodj róla, hogy a lakásod meg is tudja őrizni ezt az állapotát. Ehhez persze neked is oda kell figyelni, és olyan kis „csalásokat” is bevethetsz, mint a Hiilibag, ami garantálja, hogy mindig tiszta, friss levegő vár majd otthon. Ez a bio légszűrő párna elnyeli a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat, ráadásul megakadályozhatja a penész és a baktériumok kialakulását, és elnyeli a felesleges nedvességet is.

  • 321 2020. május 15 Belföld 2020. május 15.

    Facebook Comments