Megvan Az év fagylaltja
Írta:

Megvan Az év fagylaltja

Az első helyezett, sőt, a második is Balatonfüredről érkezett – mindjárt eláruljuk, melyek ezek, és melyik cukrászdában kóstolhatod meg a győztes ízeket.

 

Nem kell ahhoz fagyiszakértőnek lenni, hogy tisztában légy vele: a fagylalt jelene már jócskán túlmutat a csoki-vanília kombón. Szinte napról napra születnek új ízkreációk, amelyek vagy visszanyúlnak a gyökerekhez, vagy teljesen más, modern vonulatot képviselnek.

 

Egy ilyen modern kreáció lett idén Az év fagylaltja, méghozzá Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje. Ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával, ami viszont egy kicsit klasszikusabb, hagyományosabb ízeket ötvöz.

 

Bármelyiket kóstolnád is meg, szabad a pálya: már tavasz óta kaphatók Balatonfüreden, a Füredi Fagyizóban.

 

A versenyben idén két harmadik helyet is kiosztottak: Somogyi Renáta a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóból zöldcitrom egy csipetnyi mentával elnevezésű művével nyerte el az egyiket, a másik pedig a gödöllői Sissi Fagyizóból Koncz Andreáé lett, aki a balzsamecetes Modena kincsével nevezett a versenyre.

 

Érdekesség, hogy idén 62 fagyi indult a megtisztelő címért, melyekből az öt régiós elődöntő után tizenhárom jutott be a budapesti döntőbe – írja a Ridikül.hu

 

Forrás: Ridikul.hu és Turizmusonline.hu

 

  • 569 2020. július 15 Belföld, Gasztronómia 2020. július 15.

    Facebook Comments