Így még nem láttad Budapestet

Így még nem láttad Budapestet

Fergetegesen vicces és roppant találó térkép készült Budapestről.

 

Ugye neked is vannak olyan részek a városban (lakj bárhol) ahová semmi szín alatt be nem tennéd a lábad? Helyek, amik csak egy fokkal vonzóbbak Mordornál, ahol bár nem is igazán tudjuk, hogy mi van, de soha nem is szeretnénk megtudni. Vagy ellenkezőleg: merre felé nem illik Gucci táska nélkül sétálni, és hol kell levadászni a következő férjet.

Egy Steven nevű amerikai srác ebben segít nekünk. Tűpontos és vitriolos térképeket készít a világ minden táján található városokról, most éppen Budapestről. A facebook bejegyzések alapján egy hetet töltött itt a titokzatos térképes srác, de ez alatt is tökéletesen felmérte a helyzetet.

Nagyvonalakban: sznobok, gazdagok, luxusprostik, kockák és pár uncsi családbarát rész a budai oldalon; turisták, nők, ingyen melegszex, bárok, gettó és rengeteg illegalitás a pestin. Bár csak a belvárosi részek szerepelnek a térképen és minimális angoltudás is szükséges az átböngészéséhez, de mindenképpen érdemes megnézni. Steven valamit nagyon eltalált, mert Budapestről szóló poszt az egyik legnépszerűbb bejegyzés lett a judgmentalmaps.com történetében. Például máris ötször annyian látták, mint az előző Washingtonos bejegyzést.

 

 

  • 1468 2015. május 06 Belföld 2015. május 06.

    Facebook Comments