A profi dekoratőrök titka: így lesznek olyan vonzóak a bemutatólakások
Írta:

A profi dekoratőrök titka: így lesznek olyan vonzóak a bemutatólakások

Ezzel a 3+1 trükkel a te otthonod is olyan lehet, mintha egy magazinból valósítottad volna meg.

 

Te is ámulva nézed az otthonmagazinok mesébe illő lakásait? Vagy elgondolkoztál már rajta, hogy egy profi ingatlanos milyen apró trükkökkel teszi vonzóbbá a bemutatott lakást? Az sem véletlen, hogy a bútoráruházak kiállított otthonai olyan csábosak: ez mind jól megkomponált dizájn eredménye. Most eláruljuk azokat a trükköket, amikkel a te lakásod is pont ugyanilyen vonzónak fog tűnni. Ne aggódj, nem fog sokba kerülni!

 

1. Törekedj a minőségi, vagy annak látszó anyaghasználatra. A leggagyibb kínai műanyagfüggönnyel soha nem lesz elegáns a lakás, éppen ezért mielőtt akár a legapróbb tárgyat is megveszed, mérlegeld, hogy megüti-e azt a bizonyos szintet. A minőség nem feltétlenül árkérdés, egy kis utánanézéssel gyönyörű, egyedi darabokra tehetsz szert.

 

2. Ügyelj a színharmóniákra: a padlizsánlila fal bordó bútorokkal szintén nem kelt túl jó benyomást. Ha ragaszkodsz bizonyos bútorokhoz, amik a családi örökség részei, de nem passzolnak egymáshoz, akkor azokat mindenképp külön helyiségekben helyezd el, hogy ne üssék egymást. Ha az élénk színekről nem tudsz lemondani, akkor ügyelj rá, hogy ezek inkább finom kis részleteken jelenjenek meg ahelyett hogy leuralnák a teret.

 

3. Tarts rendet! Soha nem fog elegánsnak tűnni a lakás, ha itt-ott bizsuk vagy ruhák hevernek, ha a távkapcsoló és a kütyük szanaszét vannak, ha mindenhol könyvkupacok, ne adj isten, edények. Mindennek legyen meg a helye, ahová könnyen elteheted őket, így mindig a legjobb formáját tudja mutatni az otthonod.

 

+1 Ügyelj a szagokra! Bár nem látjuk, de nagyon is befolyásolja a lakás atmoszféráját, hogy milyen illatokat érzünk. Előzd meg, hogy bármilyen kellemetlen szag elterjedjen, ehhez jó ötlet a természetes bambusz szénnel töltött légszűrő párna, a Hiilibag, ami nem csak szagtalanít, de a különböző kórokozókat is segít kiszűrni a levegőből. Megkoronázásként jöhet egy illatozó csokor a nappaliba és kész a tökéletes otthon!

  • 682 2019. április 18 Belföld 2019. április 18.

    Facebook Comments