Íme a roller és a bicikli szerelemgyereke: ez a legfurább jármű, amit valaha láttunk
Írta:

Íme a roller és a bicikli szerelemgyereke: ez a legfurább jármű, amit valaha láttunk

És már Magyarországon is kipróbálhatjuk!

 

 

Képzelj el egy két méter hosszú biciklit, amin sétálni kell. Megvan? Ne aggódj, elsőre mi sem tudtuk elképzelni, hogy létezhet ilyen fura szerzet, pedig már itthon is kipróbálhatják a vállalkozó szelleműek. Ez a Lopifit, amit egy holland férfi talált ki, azzal a céllal, hogy a benti testmozgást ötvözze a kültérivel. Merthogy a Lopifit egy futópaddal felszerelt óriásbringa, ám a megvalósítás végül csak félig fedi az eredeti tervet. A futópad rész ugyanis – bár be van építve – a működés szempontjából felesleges: nem ez, hanem egy elektromos szerkezet hajtja a járgányt. Ennek ellenre mégis működőképes: a Lopifiten elvileg sétálni kell menet közben, csak úgy, a feelingért.

„Kezdetben félsz, mert nem tudod hová tenni, hogy az agyadnak több mindent kell egyszerre koordinálnia, hiszen lényegében sétálsz és közben akár harminccal is repeszthesz. Mintha a föld fölött járnál… Többször megfordultam Hollandiában, ott találkoztam vele. Először valamiféle UFO-nak hittem” – mesélte Koltay Péter, a Lopifit hazai importőre a We Love Budapestnek.

Így tehát tulajdonképpen inkább egy Segway vagy egy elektromos bringa a Lopifit, amivel egy feltöltéssel 55 kilométert lehet megtenni, végsebessége akár 30 km/h, váltója pedig hat sebességes. És elég hardcore érzés egy majd harminccal „száguldó” valamin sétatempóban gyalogolni. Elsőre nehéz feldolgozni, hogy mi is történik épp, de pár perc rettegés után garantáltan élvezni fogod!

  • 1859 2017. szeptember 07 Belföld 2017. szeptember 07.

    Facebook Comments