Éhes vagy? Itt már drón szállítja ki a rendelésedet
Írta:

Éhes vagy? Itt már drón szállítja ki a rendelésedet

Ebben az országban már drón hozza ki a kaját, ami nemcsak gyorsabbá és olcsóbbá, hanem sokkal környezetbarátabbá is teszi a kiszállítási rendszert.

 

Jó párszor olvastuk és hallottuk már, hogy a drónokkal való szállításé a jövő. Nos, ezeket a lehetőségeket lassan kezdik kiaknázni az élelmes emberek (és itt nemcsak arra gondolunk, hogy a raboknak ezekkel a kis repülő eszközökkel küldenek be néhány dolgot a börtönökbe) és a vállalatok.

 

Most például egy izlandi szállítócég, az AHA és az izraeli Flytrex logisztikai cég együttműködésére kaptuk fel a fejünket, ők ugyanis az izlandi Reykjavíkban létrehozták a világ első városi környezetben lévő drónos kiszállítórendszerét.

 

Módosított Matrice drókokat használnak, méghozzá azért, mert négy perc alatt át tudnak repülni egy olyan öböl felett, amit – jó esetben – 25 perc lenne kocsival megkerülni. A rendszer így nemcsak gyorsabb és olcsóbb, hanem lényegesen környezetbarátabb megoldást is jelent, mint amilyen kiszállítást eddig tudtak biztosítani.

 

Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg négy perc alatt megérkezik az étel és az ital, akkor elégedett megrendelők tucatjait tudhatják magukénak hamarosan. Hiszen ennyi idő alatt ki sem hűl a kaja, nekünk pedig épp csak arra van időnk, hogy kibattyogjunk a drón elé. Vagy – kis túlzással élve – kinyissuk az ablakot, mint anno Mézga Géza tette a Mézga családban).

 

Ezek a drónok legfeljebb 3 kilogrammnyi árut tudnak 10 kilométeres távolságba elvinni, de ebben az egyelőre kísérleti rendszerben 3 kilométerre korlátozzák a távot, és naponta körülbelül 20 kiszállítást vállalnak. Ha a rendszer beválik, valószínűleg máshol is lesz ilyen vagy ehhez hasonló. Te örülnél neki?

 

Videó:


 

Szintén idén nyáron láttuk a következő videót: ha rákattintasz, azt láthatod, hogy egy új-zélandi srác, Ollie Mason-Clarke hogyan küldte el drónját a közeli KFC-be némi harapnivalóért, hogy ő és barátnője autókázás és sorban állás helyett a piknikezés nyugalmát élvezhessék.

 

https://www.facebook.com/KingOfCheatMeals/videos/1084199718390985/

  • 820 2017. szeptember 06 Tech/tudomány 2017. szeptember 06.

    Facebook Comments