Hamarosan a Holdon is lesz térerő
Írta:

Hamarosan a Holdon is lesz térerő

Most még úgy hangzik, mintha valami sci-fi forgatókönyvéből vettük volna a gondolatot, de a tervek szerint hamarosan tényleg valóra válik a „földön túli” mobilhálózat.

 

Mobilhálózatot épít ki a Hold felszínén a Nokia az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) megbízásából – idézi a finn telekommunikációs vállalat bejelentését az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

 

Mint írják, az első űrbéli vezeték nélküli szélessávú kommunikációs rendszer 2022 végére épül ki a Hold felszínén, és szakemberek sem kellenek hozzá – a rendszer önmagát konfigurálja majd. Tehát ha minden jól megy, gond nélkül használhatják majd azok az űrhajósok, akiket a NASA küld majd oda (2024-ig szeretnének újra embert küldeni a Holdra, és ott hosszútávon is be akarnak rendezkedni).

 

A Nokia először egy 4G/LTE hálózatot épít ki, amelyet idővel 5G-re fognak cserélni. Ez nemcsak abban segít majd, hogy az űrhajósok egyszerűbben elérjék egymást, hanem az adattovábbításnál is, na meg a különböző eszközök, például a holdjárók távirányításában is hasznos lehet.

 

Forrás: 24.hu

  • 1006 2020. október 26 Tech/tudomány 2020. október 26.

    Facebook Comments