Már ilyen is van: okospadot avattak Óbudán
Írta:

Már ilyen is van: okospadot avattak Óbudán

Ez a bútordarab tényleg rászolgál a nevére.

 

Az, hogy a háztartásban lassan minden okos, szinte már fel sem tűnik. Okos tévé, okos hűtő, intelligens világítás és biztonsági rendszer, okos rizsfőző és még sorolhatnánk. Ám az, amit Budapest harmadik kerületében bemutattak, az még minket is meglepett. Itt ugyanis átadtak egy okospadot, ami tényleg rászolgál a nevére. A 100 %-ban magyar tervezésű, fejlesztésű és gyártású padot napenergia tölti, található benne USB- és vezeték nélküli töltő a lemerült telefonjainknak, wifi hotspotként működik, van benne levegőminőség mérő, páratartalom mérő, UV és légnyomás szenzor és zajszennyezés mérő is. Ja és amúgy nyilvánvalóan egy pad.

Az intelligens utcabútor egy szintén hipermodern KönyvMegálló mellett van.  Ezek azok a közterekre kitett szekrények, amikbe bárki betehet és ahonnan bárki kivehet könyvet, természetesen ingyen. Ezzel az önkéntesség, az adományozás és a környezettudatosság fontosságát próbálják kiemelni, és ahol van ilyen KönyvMegálló, a tapasztalat azt mutatja, hogy a rendszer jól működik. Kaszásdűlőn pedig mostantól akár le is ülhetünk az okospadra olvasgatni kicsit amíg rátöltünk a telefonunkra.

Egyébként nem ez az első ilyen pad az országban, hiszen a budapesti Corvin sétányon már tavaly decemberben átadtak egy okospadot, a Pécsi Tudományegyetemen pedig nyár óta élvezhetik a diákok a saját okospadjukat, ám még így is ritkaságszámba megy ez a remek megoldás.

  • 705 2018. október 10 Belföld 2018. október 10.

    Facebook Comments