Szeptemberi filmajánló: ezt nézzük idén ősszel a moziban
Írta:

Szeptemberi filmajánló: ezt nézzük idén ősszel a moziban

Összegyűjtöttük melyik filmeket várjuk a legjobban.

 

 

Ahogy vége a nyárnak, újra előtérbe kerülnek az olyan fedett elfoglaltságok, mint például a mozi. Ha te is így gondolkozol, akkor jó időszak következik számodra. Jobbnál jobb filmek érkeznek a magyar mozikba az elkövetkező hetekben.

 

Csábítás

A Csábítás című dráma nem csak azért izgalmas, mert Nicole Kidman főszereplésével készült, hanem mert olyan sztárok szerepelnek benne, mint Colin Farrell, Kirsten Dunst, vagy éppen Elle Fanning. A filmet nem más, mint Sofia Coppola rendezte Thomas Cullinan több síkon is izgalmas regénye nyomán. A történet az amerikai polgárháború idején játszódik. A fogságba esett, sebesült északi katonát a konföderációsok egy bentlakásos leányiskolában tartják bezárva. A fogoly megpróbálja belopni magát az ott élő magányos nők szívébe. A nők előbb egymás, majd a katona ellen fordulnak…

 

Bartók

Még egy magyar filmet mutatnak be idén, amire szerintünk megéri beülni: a Bartók nem a modern magyar komolyzene talán legjelentősebb alkotójának életművét, hanem az eddig alig ismert magánéletét mutatja be. A film 100%-ban a valóságon alapul: Bartók Béla fia, a most 92 éves Péter most először és utoljára mesélt édesapájáról: az édesanyájával, feleségével és szerelmeivel, gyermekével, kortársaival való kapcsolatáról; esztétikai hitvallásáról és arról a személyes tragédiáról, amit a haza elhagyása jelentett e hazaszerető ember számára. A film az interjú mellett gazdag válogatást nyújt Bartók levelezéséből és naplójából, valamint archív felvételekkel mutatja be a korabeli Magyarországot és New Yorkot is.

 

Fantasztikus utazás Óz birodalmába

Dorothy és Óz történetét mindenki ismeri, ám ez szerencsére nem gátolja meg a filmeseket, hogy újabb feldolgozást gyártsanak a klasszikushoz. A legújabb Óz filmben csak a szereplők a régiek, a történet teljesen új: Dorothy éppen hazafelé igyekszik Kansasbe, ám előtte még segítségül hívják őt Smaragdváros lakói. A bátor kislány nem egyedül vág neki a kalandnak, régi barátai, Oroszlán, Bádogember és Madárijesztő is segít neki legyőzni a gonosz Urfint. A ravasz és galád Urfinnak ugyanis legfőbb vágya, hogy átvegye a hatalmat a meseszép Varázs Földe felett. Az általa készített fa bábuk segítségével sikerül is elfoglalnia a békés Smaragdvárost, ám egy valakivel nem számol… Ha a Judy Garland féle klasszikuson nőttél fel, akkor kell egy kis rugalmasság, hogy ne ahhoz hasonlítsd, de a gyerekeknek garantált lesz a szórakozás.

 

Tulipánláz

A romantikus filmek kedvelőinek is lesz mit várniuk: szeptember végén érkezik a magyar mozikba a Tulipánláz. A kosztümös szerelmi történet a 17. századi Amszterdamban játszódik: az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe… Az izgalmas és romantikus történetben ráadásul Judi Dench is szerepel, aki súlyos szembetegsége miatt (makuladegeneráció miatt már alig lát) az utóbbi években már kevesebb szerepet vállal, mint régen.

  • 758 2017. szeptember 08 Egyéb 2017. szeptember 08.

    Facebook Comments