Mivel helyettesíthetjük a kávét? Íme a nagy élénkítő-körkép
Írta:

Mivel helyettesíthetjük a kávét? Íme a nagy élénkítő-körkép

5 (majdnem) koffeinmentes alternatívát mutatunk a kedvenc feketédre.

 

A kávéfogyasztóknak a kávézás hagyomány, rítus, éltető erő, a szükséges önindítás. Isszuk reggel indulás előtt, napközben a kollégákkal, ebéd után a jó emésztésért. Aztán egyesek, mint például én, egyszer csak elkezdenek koffeinérzékenyek lenni. A jelek elég egyértelműek: a napi második capuccino után már ki akar ugrani a szívem. Ha te is hasonló cipőben jársz, vagy bármi okból nem kávézol, ám az élénkítésre szükséged van, akkor az alábbi alternatívákat szívből tudom ajánlani:

  1. Zöld tea: A zöld tea az egyik legismertebb egészséges élénkítő ital, bár a közvélekedéssel ellentétben ez is tartalmaz némi koffeint. Persze csupán a töredékét, mint egy csésze kávé, viszont antioxidáns tartalmának köszönhetően számos pozitív hatása is van az élénkítés mellett.
  2. Ginzeng tea: A ginzenget nem hiába használják a kínai orvoslásban az életenergia felélesztésére: fáradtságra, étvágytalanságra, potenciaproblémákra is hatásos, megszünteti a stresszt, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.
  3. Borsmenta tea: A borsmentateát sokan használják megfázás esetén, de azt már kevesen tudják, hogy segíti az emésztést, oldja a stresszt, és bár a testet ellazítja, a szellemi képességeken javít! Mindezt úgy, hogy teljesen koffeinmentes.
  4. Chai tea: Súlyos koffeinérzékenyeknek nem ajánlott, a többiek viszont bátran kísérletezzenek a chai teával is. Ez az indiai ital tulajdonképpen indiai fűszerekkel ízesített fekete tea, amihez még a tej is remekül passzol. Energizál és méregtelenít egyszerre.
  5. Mate tea: Ez az antioxidánsokban és aminosavakban gazdag ital remekül javítja a koncentrációt, így szívből ajánljuk, hogy egy nehéz vizsgával, vagy hosszú meetinggel tarkított napon ezzel kezdd a reggelt. Az pedig csak bónusz, hogy a nassolás utáni vágyat is csökkenti.
  • 859 2017. szeptember 11 Életmód 2017. szeptember 11.

    Facebook Comments