Szelfizz sztárokkal! Celebpanoptikum nyílt a Gozsdu udvarban
Írta:

Szelfizz sztárokkal! Celebpanoptikum nyílt a Gozsdu udvarban

Fotózkodj Marilyn Monroe-val, George Clooney-val, és Jack Sparrow kapitánnyal, a Karib-tenger kalózával, vagy legyél újra gyerek Spongyabob, egy Minion vagy Snoopy figurája mellett. Hol? A Gozsdu Celebrity Panopticban. Ott jártam, megcsodáltam, és naná, hogy szelfiztem is!

 einstein

Néhány évvel ezelőtt egy londoni villámlátogatáson sajnos kimaradt a Madame Tussauds panoptikum meglátogatása, de akkor megfogadtam: ha nyílik valami hasonló a közelben, én ott leszek, és bizony az elsők közt fogom bejárni. És hát, ahogy mondani szoktam, ilyen ötösöm lenne a lottón… a Gozsdu Udvarban nyílt celebpanoptikumot tényleg az első látogatók közt nézhettem meg.

 

És nem csalódtam: a bábuk nagyon szépek, többségük rendkívül élethű: ha egész közel megy hozzájuk az ember, akkor is rendkívül részletgazdagok, látszanak a bőr redői, a szőrszálak a karon, az arcon… Jack Sparrow volt a kedvencem ebből a szempontból, hiszen nála a bajusz, a szakáll elképesztően részletgazdag, precíz munkáról tanúskodik. De nemcsak őt emelném ki, mert nekem nagyon tetszett Katalin és Vilmos hercegi párosa, Michael Jackson, Freddie Krueger, illetve a mesefigurák közül leginkább Snoopy és a Minion. Einstein bácsit külön kiemelném, hiszen nála nemcsak a ráncok és a bőr egyenetlenségei látszanak tökéletesen, hanem kicsit olyan, mintha gondolkodás közben a homloka is gyöngyözne egy kicsit… zseniális. Viszont legyen akármilyen okos ember, nem tudja, pontosan hová kell nézni a kamerába.

IMG_8813

Legnagyobb kedvencem a Terminátor figura volt, akit már akkor csodálattal és őrületes szelfizési vággyal vettem szemügyre, amikor a lépcsőn lesétálva először megláttam a celebpanoptikum „lakóit”. De mindenkinek azt javaslom, mielőtt kezetekbe kapnátok a telefont, és vadul nyomnátok a szelfiket, azért sétáljatok körbe. Megéri! Különben nem fogjátok tudni, hogy bizony két, régmúltbeli magyar figuráját is rejti a terem. I. István királyt a palástról, vagy a koronáról fel lehet ismerni (a másik tippetek talán nektek is Mátyás lenne, ha róla nem láttunk volna már annyi illusztrációt), a másik pedig Kittenberger Kálmán természettudós. Őt talán onnan fel kellett volna ismernem, hogy Anyukám nagyjából az összes könyvét olvasta, azok hátoldalán pedig eleget láthattam a képmását… de hogy aktuálisabb legyen a hely „magyar ikon kínálata”, hamarosan elkészül Dzsudzsák Balázs viaszfigurája, sőt, további bővítések is várhatóak.

 

„Tervezünk, egy Star Wars sarkot, valamint a magyar hírességeink közül Puskás Öcsit és Dzsudzsák Balázst is megelevenítenénk. Hamarosan egy igazi múzeumot hozunk létre tárlatvezetéssel, interaktív táblákkal, applikációkkal. Eddig a legnépszerűbb bábunk kétségkívül E.T. figurája, de folyamatosan várjuk a javaslatokat, és a legjobb ötleteket biztos, hogy megvalósítjuk” – mutatja be a tárlatot a megnyitón Bökönyi Zsolt, a Gozsdu Celebrity Panoptic marketing vezetője.

 

A Panoptikum hétfőtől-szombatig 10 és 21 óra, vasárnap 10 és 18 óra között tart nyitva. Az előtérben kis kávézó, egyedi fényképes ajándéktárgyak és kézműves édességek teszik még hangulatosabbá a kiállítást. A Gozsdu Celebrity Panoptic egyébként rendezvényteremként is funkcionál, így állófogadások, színházi előadások és gyermekprogramok helyszíne, valamint céges eseményeknek is otthont adhat a jövőben. És kinek ne tetszene egy olyan céges buli, ahol a házigazda a sarokba állíthatja a Terminátort?!

IMG_8846

  • 1477 2015. október 29 Egyéb 2015. október 29.

    Facebook Comments