Jöhetnek a hologramos közlekedési lámpák
Írta:

Jöhetnek a hologramos közlekedési lámpák

Figyelemfelkeltőbb, ezúttal a közlekedést biztonságosabbá tevő közlekedési lámpákat tesztelnek, és állítanak forgalomba hamarosan. Az első ilyen épp Magyarországon kezdhetne segíteni az utakon közlekedőknek. 

Még mindig sok baleset történik annak következtében, hogy az autósok nem látják megfelelően a közlekedési lámpák jelzéseit. Nekem nincs ugyan jogosítványom, de olyan környéken lakom, ahol számos jelzőlámpa van, és hát a forgalom zajába nem egyszer vegyül dudálás, anyázás, gyalogosok káromkodása.

 

Ezen a feszült (és hát valljuk be, múlt évezredi) helyzeten javíthatnának a hologramos jelzőlámpák, amiknek tesztelése és forgalomba állítása hamarosan elkezdődik. Azt olvastuk, az első ilyen készülék épp Magyarországon kezdhetné meg működését.

 

„Több éven keresztül tesztelték és fejlesztették magyar egyetemisták, és rövidesen üzembe fogják állítani. Az eddigi felmérések szerint az autósok sokkal jobban figyelembe veszik a hologramos jelzéseket, mint a jelzőlámpákét” – írja az aranygondolatok.com.

 

Egy fotó montázs is szemlélteti, hogyan működne egy ilyen lámpa a gyakorlatban.

  • 1620 2015. október 30 Tech/tudomány 2015. október 30.

    Facebook Comments