Komoly design-elismerés egy magyar találmánynak
Írta:

Komoly design-elismerés egy magyar találmánynak

A Hand-in-Scan a design szakma Oscarjának tartott Red Dot Design díjat nyerte el idén – de mi ez, és miért lehet jó nekünk? Cikkünkből kiderül. 

Ha elkezdjük mesélni, hogy van egy olyan készülék – egy magyar találmány –, ami a kórházakban lehetővé teszi, hogy ellenőrizhessék az orvosok és nővérek kézmosásának eredményességét, akkor talán te is megvonod a vállad. De ha voltál már kórházban, vagy látogattál meg bárkit, akinek az állapota épp a nem megfelelő higiéniai körülmények miatt romlott (ne legyen ilyen, tényleg, soha), akkor talán felkapod a fejed ennek az új magyar találmánynak a hírére, ami nemrég ráadásul formatervével elnyerte a Red Dot Design Awardot.

 

Hogy miről is van szó? A „Hand-in-Scan” nevű rendszerről, ami lehetővé teszi a kézmosás azonnali kiértékelését egy speciális kézfertőtlenítő szer eloszlásának kimutatásával. Ehhez a felhasználóra ártalmatlan, UV-A fény megvilágítást használnak. Az objektivitást – amely a kórházi fertőzések elleni harcban kulcsfontosságú – a képek számítógépes kiértékelésével valósítja meg a rendszer. Ahol ezt használják, csökkenhet a fertőzések száma, ezáltal a fertőzésekhez köthető költségek jelentősen csökkenthetőek, és az életminőség javulhat. Minket meggyőzött!

  • 1059 2015. október 31 Tech/tudomány 2015. október 31.

    Facebook Comments