A világ legszebb mozijai közé került az Uránia
Írta:

A világ legszebb mozijai közé került az Uránia

Az Uránia Nemzeti Filmszínházat csak egy különleges francia ágymozi tudta lekörözni a Boredpanda.com olvasói szavazásán, ahol a világ legjobb mozijait választották meg.

Második lett az Uránia Nemzeti Filmszínház a Boredpanda.com weboldal olvasói szavazásán, ahol a világ legjobb mozijaira lehetett szavazni. Az olvasók nemcsak azt értékelték, hogy az egyes mozik mennyire szépek és egyediek, hanem azt is, milyen történelmi, kulturális és építészeti értékeket képviselnek.

Az Urániát egy francia ágymozi, az Olympia Music Hall előzte meg csupán a listán, de olyan különlegességek végeztek mögötte, mint a harmadik helyezett hollywoodi Disney oldtimer autós mozi vagy a negyedik, a kanadai Winter Garden Theater. A lista ötödik helyén egy macedón mozi, a hatodikon pedig ismét egy francia, a párizsi „Csónakos mozi” végzett.

cinemas-interior6

fotó:http://offline.hu

A hetedik helyezett egy patinás Notting Hill-i épület, a nyolcadik pedig a londoni jakuzzis mozi lett, ahol a vendégek jakuzzikban ülve élvezhetik a kiválasztott filmet. Kilencedik a detroiti Fox Theater, tízedik pedig a kaliforniai Orinda Theater lett.

 

Az Uránia sikere újabb bizonyíték arra, hogy a külföldi oldalak olvasói szeretik hazánkat – nemrég a TripAdvisor szavazói a világ negyedik, és Európa legjobb szállodájává választották a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestet.

  • 132886 2015. november 07 Kultúra 2015. november 07.

    MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

    Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Facebook Comments