Visszaadja a pénzünket az Apple
Írta:

Visszaadja a pénzünket az Apple

Ki ne érezte volna már úgy, hogy egy-egy könyv, zene vagy alkalmazás nem érte meg az árát, de már örökre búcsút inthettünk a pénzünknek. Ez a jövőben nem fordul majd elő – az Apple-nél biztosan nem.

14 nap. Ennyi időnk lesz visszakérni az Apple-től a pénzünket, ha nem tartunk igényt egy App Store-ból vásárolt alkalmazásra, egy iTunes-ból vett zenére vagy egy általunk választott könyvre az iBookstore-ból. Az új EU-s fogyasztóvédelmi szabályoknak köszönhetően ugyanis két héten belül elállhatunk a vásárlástól, és ezt a döntést indokolnunk sem kell.

 

Az új szabályozás főleg az iPhone- és iPad felhasználók arcára csalhat elégedett mosolyt, még akkor is, ha nem kedvenc kütyüiket, hanem windowsos gépet használva vásároltak. Hogy miért jó hír ez sokaknak, azon túl, hogy egy-egy nem megfelelő app, vagy unalmasabb könyv ára visszajár? Tulajdonképpen azért, mert 14 nap rengeteg idő.

 

Ezalatt számos játék végigjátszható, egy könyv (vagy akár több is) végigolvasható, és az árukat legfeljebb csak két hétre kell nélkülöznünk. Mondhatni nem is fizetünk, csak kölcsönadjuk az Apple-nek, majd amikor visszakaptuk, befektethetjük valami másba – amit szintén visszakérhetünk, ha lelkiismeretünk engedi, és az ügyintézésre is rászánjuk az időt.

 

Ha a pénz visszaigénylése mellett döntünk, akkor nem árt utánajárni, hogyan lehet az Apple-től visszaszerezni forintjainkat, mert ez elég bonyolult procedúra, de biztosan lesznek egy páran, akik élnek majd a lehetőséggel.

  • 1197 2015. november 17 Tech/tudomány 2015. november 17.

    MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

    Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

    A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Facebook Comments