Gyönyörű festménnyé alakítja a képeidet ez az alkalmazás
Írta:

Gyönyörű festménnyé alakítja a képeidet ez az alkalmazás

Mintha Picasso vagy van Gogh festette volna.

 

Már az Instagram, a Whatsapp és a Viber népszerűségét is lekörözi egy új fotóalkalmazás. Legalábbis Oroszországban valamint a környező országokban (Észtország, Kazahsztán, Litvánia, Moldova vagy épp Ukrajna). Ezekben az országokban gyakorlatilag indulása (június közepe) óta vezeti a letöltési listát.

És hogy miről is beszélünk? A Prisma nevű applikációról, ami híres festők stílusára alakítja át a képeidet. Mint egy igazán különleges Instagram filter. A kép tartalmát te fotózod, de a stílus híres művészeké. Az ötlet és a fejlesztés egy orosz programozó, Alexey Moiseenkov nevéhez kötődik, és már az orosz miniszterelnök is ilyen képeket oszt meg az Instagram fiókjában.

Képernyőfotó 2016-07-19 - 11.21.08

Az alkalmazás egyelőre (és hangsúlyoznánk, még csak pár hétről beszélünk!) még csak az orosz ajkú országokban terjedt el, ami szerintünk hamarosan változni fog. Moiseenkov azt mondja, azért csak a szomszédos országokban tört be egyelőre az app a piacra, mert ők semmilyen marketing vagy PR tevékenységet nem folytatnak, az alkalmazást egyszerűen felkapták. Abban is biztos, hogy ez szép lassan a világ többi országában is így lesz, különösen úgy, hogy a különböző kultúráknak különböző speciális beállításokat kínálnak.

Az alkalmazás ingyenes, egyelőre csak iOSre érhető el, az androidos változat július folyamán érkezik valamikor.

 

  • 1166 2016. július 19 Tech/tudomány 2016. július 19.

    Facebook Comments