A Samsung már tudja, mi jön a micro SD kártyák után
Írta:

A Samsung már tudja, mi jön a micro SD kártyák után

Elméletben jól hangzik az új típusú memóriakártya, főleg, mert sebességben magasan veri elődeit, de a gyakorlatban való használat egyelőre több kérdést is felvet.

 

Július elején olvastuk, hogy a Samsung bemutatta az UFS (Universal Flash Storage) memóriakártyákat, annak nem titkolt szándékával, hogy a jövőben ezek lehetnek a micro SD kártyák utódai.

 Samsungs-thumb

Méghozzá jócskán továbbfejlesztett utódai, ami a sebességet illeti, ugyanis a 32, 64, 128 vagy akár 256 gigabyte tárhelyet biztosító kártyákkal az olvasási sebesség a micro SD kártyákhoz képest ötszörösére (530 MB/s) nő, az írási sebesség pedig hét-nyolcszorosára. Ez utóbbi – immár maximális értéket nézve – eléri a 170 MB/s-ot.

 

Elméletben mindez nagyon jól hangzik, de mi a helyzet a gyakorlati megvalósulással? Mi úgy látjuk, ez egyelőre több kérdést is felvet – egyrészt, ezek a kártyák még annyira újak, hogy cikkünk születésének pillanatáig nem találtunk olyan forrást, aki biztosan tudná, mikor lehet ezeket kereskedelmi forgalomban is kapni, illetve mennyiért.

 

Továbbá, ha megnézitek, az UFS memóriakártyáknak egy kicsit más a formája, mint a microSD kártyáknak, na meg a tűk sem úgy helyezkednek el rajtuk. Így nincs olyan mobileszköz – most még -, ami támogatná az UFS kártyákat.

 

De vajon a következő Samsung okoseszözök tervezésénél és gyártásánál már csak az UFS kártyák jöhetnek szóba? És vajon mit szól majd ehhez az újításhoz a többi gyártó? Egyelőre sok a kérdés, de bízunk abban, hogy mindenre megkapjuk a választ – előbb vagy utóbb. 

  • 1022 2016. július 20 Tech/tudomány 2016. július 20.

    Facebook Comments