Magyar film hozta el a fődíjat Karlovy Varyból
Írta:

Magyar film hozta el a fődíjat Karlovy Varyból

Hajdu Szabolcs Ernellàék Farkaséknál című filmje nyerte a Kristály Glóbuszt.

 

Ismét magyar filmsikernek örülhetünk: Kelet-Európa egyetlen A-kategóriàs filmfesztivàljàn, Karlovy Varyban hozta el a fődíjat egy magyar csapat. Az 51. alkalommal megrendezett versenyen 12 nevező közül választották legjobbnak Hajdu Szabolcs filmjét, a készítők pedig a Glóbusz mellett a 25 ezer dolláros pénzdíjat is megkapták. Az már csak hab a tortán, hogy Hajdu Szabolcs emellett megkapta a legjobb férfi színészi alakításért járó díjat is.

A díj átvétele után Szabolcs így nyilatkozott az MTI-nek: “Nagyon köszönöm. Amikor két nappal ezelőtt itt levetítettük a filmet, láttam, hogy a cseh nézők ugyanúgy reagálnak, mint nálunk. Úgy éreztem, hogy a nézők nagyon közel vannak hozzánk. Magyarországon és itt is ugyanazok a tapasztalataim, úgy éreztem, hogy ugyanabban a csónakban evezünk. Nagy meglepetés ez számomra. Sok-sok köszönet a feleségemnek, gyermekeimnek.”

A film története szerint Farkas és felesége, Eszter, valamint kisfiuk kénytelenek befogadni otthonukba Eszter nővérének, Ernellát és családját, akik egy évnyi sikertelen letelepedési kísérlet után térnek vissza Skóciából. A hívatlan vendégekkel való kényszerű együttlét viszont lappangó feszültségeket és ellentéteket hoz felszínre…

A film eddigi sikerével kapcsolatban a rendező úgy fogalmazott: “az a fontos ebben a filmben, hogy nem lehúz, hanem inkább felszabadít”.  Egyszerre játékos és vidám, ugyanakkor “kellően mélyre megy ahhoz”, hogy a nézők “aktívan tovább tudják gondolni a saját életükben”.

  • 1402 2016. július 21 Belföld 2016. július 21.

    Facebook Comments