A Velencei Filmfesztiválon versenyez Mundruczó Kornél új filmje
Írta:

A Velencei Filmfesztiválon versenyez Mundruczó Kornél új filmje

A Pieces of a Woman érzékeny, drámai témát jár körbe olyan világsztárok közreműködésével, mint Vanessa Kirby és Shia LeBeouf.

 

 

Mundruczó Kornélt idehaza senkinek sem kell bemutatni, és ő az egyik olyan magyar rendező, akinek külföldön is ismerik a nevét. A Fehér isten rendezője most újabb nagy lehetőséget kapott, hogy megmutassa a tehetségét: új filmje bekerült a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

A Pieces of a Woman Mundruczó első külföldi gyártású, angol nyelvű alkotása, aminek Velencében lesz a világpremierje. Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együtt élni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre is.

A film forgatókönyve Wéber Kata munkája, melyet saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írt. A film főbb szerepeiben Vanessa Kirby és Shia LeBeouf lesznek láthatók, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Schleizinger, Benny Safdie és Sarah Snook is feltűnnek. A film zenéjét pedig a világhírű, Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore szerezte.

A Pieces of a Woman világpremierje idén szeptemberben lesz a Velencei Filmfesztiválon, és még ugyanebben a hónapban a Torontói Filmfesztiválon is láthatja majd a közönség.

  • 533 2020. augusztus 03 Belföld 2020. augusztus 03.

    Facebook Comments