„Zöldebb” lehet az alsó rakpart
Írta:

„Zöldebb” lehet az alsó rakpart

A Fővárosi Közgyűlés döntését követően hamarosan három ütemben kerülhetnek a föld alá a várost és a Dunát elválasztó autós sávok, így a pesti alsó rakpart élhetőbb, „zöldebb” hely lehet a jövőben. 

A városkép szempontjából is kiemelkedő fejlesztés kezdődhet meg hamarosan Budapesten: több lépcsőben elkezdődhet a pesti alsó rakpart felújítása, melynek nyomán a rakpart sokkal élhetőbb hellyé válik majd, illetve zöldebb is lesz, minden értelemben.

 

Először a Kossuth tér és a Fővám tér közti terület újulhat meg, és válhat barátságosabbá mind a helyiek, mind a fővárosba érkező turisták számára. A fejlesztés a Budapest szíve programhoz kapcsolódik, és uniós forrásból finanszíroznák majd.

 

A tervek szerint a pesti alsó rakpart belvárosi részén új közteret alakítanának ki – ez 75 000 négyzetméternyi terület felújításával válna lehetővé. 2,4 kilométer hosszan új kerékpárutat, sétányt és zöld területeket alakítanának ki, illetve az ígéretek szerint rendeznék a part mentén kialakult állóhajók helyzetét is. A fejlesztést a 2-es villamos vonalának, a Lánchídnak, a Széchenyi térnek és az Arany János utcának a felújításával összehangolva végeznék.

 

Reméljük, a tervekből hamarosan valóság lesz, és kicsit más szemmel nézhetünk a rakpartra.

 

https://www.youtube.com/watch?v=KoViCHyvZLk

  • 1677 2015. április 04 Belföld 2015. április 04.

    Facebook Comments