Vége a parkolási káosznak: egy új app megmutatja, hol van még szabad hely
Írta:

Vége a parkolási káosznak: egy új app megmutatja, hol van még szabad hely

Ez az alkalmazás töredékére csökkenti a körözgetést a forgalmasabb helyeken, és még a környezetnek is jót tesz.

 

Kevés annál idegölőbb dolog van, mint amikor fél óráig körözöl a belvárosban, majd a lakásodtól 10 perc sétára találsz helyet. Ezt az érzést a belvárosban élők túlságosan is jól ismerik, de mindenkinek okoz kellemetlen perceket, akik Budapest forgalmasabb helyein parkolnának. Neki jelent hatalmas segítséget az új magyar fejlesztésű alkalmazás, a Parkl, aminek elsődleges célja, hogy a belvárosi épületek kihasználatlan parkolóhelyeit elérhetővé tegye az autósok számára. A fejlesztők saját kutatása alapján a belvárosban az autós forgalom közel 30%-a az, aki épp parkolóhelyet keres, így jelentősen csökkentené a dugókat is, ha elterjedne ennek az appnak a használata.

Az app által felkínált parkolóhelyek ugyanakkor nem ingyenesek: olyan szállodák, társasházak és irodaházak garázsaiba állhatunk be a használatával, amelyeket egyébként nem használhatnánk. A 20 belvárosi helyen 250 forintos óradíjért parkolhatunk, ami jóval olcsóbb a parkolóórák díjánál. A fizetés az alkalmazáson keresztül, készpénzmentesen történik: az app térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, odaérve felnyitja nekünk a sorompót, és a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a percdíjas fizetés is. Tehát igen, ha 65 percet parkolsz, nem kell két órát kifizetned.

Ez pedig nem csak az idegrendszerünknek, de a környezetnek is nagyon jót tesz: ha a csúcsidei forgalomban 30%-al kevesebb autó eregetné a füstöt a kis utcákban parkolóhelyet keresve, azzal hatalmas szívességet tennénk a környezetünknek is. A Parkl letölthető iOS-re és Androidra is.

 

  • 1030 2018. február 05 Belföld 2018. február 05.

    Facebook Comments