Sokan várták: ebben lesz más az idei tanév
Írta:

Sokan várták: ebben lesz más az idei tanév

A tavaly év végi tanártüntetések  komoly változásokat kértek, illetve helyeztek kilátásba, lássuk mi valósult meg ezekből az új tanévre.

 

A legfontosabb talán, hogy az elsős és másodikos kisgyerekek esetében a tanórákat 30 percesre szabták át. Ez nem azt jelenti, hogy ők sokkal előbb végeznének az iskolában mint eddig, hanem hogy a továbbra is 45 perces tanórába mindösszesen 30 percnyi tananyagot tettek. Így lehetősége van a tanítóknak, hogy több játékot és pihenést iktassanak a legkisebbek óráiba, könnyebbé téve az átszokást az oviból az iskolába.

Idén több érdekes, úgynevezett „témahét” is lesz az iskolákban: lesz pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete március 6. és 10. között, digitális témahét április 3 – 7. között, valamint tartanak fenntarthatóság-környezettudatosság témahetet is, április 24. és 28. között.

Szabadabb kezet kapnak a tanárok is. Mind az egy-egy témakörre szánható idő tekintetében, mind pedig magában a tananyagban sokkal nagyobb autonómiát kapnak a tanárok, mint az elmúlt tanévben. Például egy témakörön belül bizonyos fokig ők dönthetik el, hogy mit szeretnének ténylegesen leadni a diákoknak.

  • 1085 2016. szeptember 09 Belföld 2016. szeptember 09.

    Facebook Comments