Közösségi iroda gyerekfelügyelettel
Írta:

Közösségi iroda gyerekfelügyelettel

 

Március 27-én volt a próbanap, 2019-től pedig már állandó jelleggel üzemelhet a Loffice új projektje, a Coworkid.

 

Elég sok nő ismerősöm, barátom egyensúlyozik manapság a munka és a család közt: sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy ha van egy vagy több kisgyerekük, érdemben nem tudnak visszatérni a munka világába, bármennyire szeretnének a kics(k) mellett dolgozni is.

 

Hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a helyzet megváltozzon? A Loffice csapata szerint nagyon sokat: Magyarországon úttörőnek számító modellt dolgoztak ki, melynek lényege, hogy a közösségi irodát gyerekmegőrzéssel egészítenék ki. Innen jön a Coworkid elnevezés is, a coworking és a kid szavakból.

 

A projekt egyelőre pilot fázisban van, és március végétől kezdve havi rendszerességgel valósulna meg egy-egy ilyen gyerekmegőrzős nap a sokak által ismert és kedvelt közösségi iroda Paulay Ede utcai főhadiszállásán. Ezeken az előre meghirdetett alkalmakon három szint lesz a Coworkidé a Loffice HQ-ban: az egyik szint a panelbeszélgetéseké, előadásoké (rendezvénytér), a másik a közösségi munkáé és munkaállomásoké (coworking), a harmadik szinten pedig szakképzett pedagógusok vigyáznak a kicsikre (játszótér). A Coworkid állandó jelleggel üzemelő családbarát közösségi irodáját a VIII. kerületi új Loffice-ban tervezik megvalósítani, amely 2019-ben nyit majd – írja a WeLoveBudapest.

 

Ez azonban korántsem minden: a Loffice-ban készülnek egy kifejezetten részmunkaidős állásokra fókuszáló munkaerő-közvetítő szolgáltatással is, és továbbképzéseket is szeretnének indítani, amelyek között nagy hangsúlyt kapna az IT-szakterület és a programozás is. Ha belegondolsz, nálunk még mindig elenyésző a részmunkaidős foglalkoztatás, és az IT-szektorban is elég kevés nő tanul, arányuk mindössze 12 százalék.

 

Szóval március 27-én volt az első próbanap, aktuális szakmai programmal és természetesen gyerekmegőrzéssel. Ezen kívül egy kerekasztal-beszélgetést is szerveztek, amelyen elismert szakemberek mondták el személyes tapasztalataikat a kisgyerekes szülők munkaerőpiaci helyzetét és lehetőségeit illetően.

  • 881 2018. március 28 Belföld 2018. március 28.

    Facebook Comments