Szuper kiállítások várnak a Szépművészeti Múzeumban és a Nemzeti Galériában
Írta:

Szuper kiállítások várnak a Szépművészeti Múzeumban és a Nemzeti Galériában

Ha nem voltál, vagy rég voltál, most megjöhet a kedved egy kis múzeumlátogatáshoz!

 

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is szuper kiállításokat tartogat erre az évre – nemrég jelentették be, hogy milyen tárlatokkal várják idén a látogatókat, és igen, jobbnál jobb programokkal készülnek!

 

A művészet szerelmeseit (végre újra) múzeumba csábíthatja például egy Cézanne-kiállítás, vagy a kortárs absztrakt művészet egyik legismertebb élő művésze, Sean Scully, akinek művei az egész térségben nálunk lesznek először láthatók.

 

Szerintünk a számos program közül kiemelkedik az az április 17-én a Szépművészetiben nyíló kiállítás, amely II. Amenhotep fáraó sírjának felfedezését mutatja be – itt az egykori uralkodó sírkamrájának méretarányos rekonstrukcióját is láthatjuk majd. Érdekesség, hogy 140 eddig még nem látott műtárgyat is kiállítanak majd.

 

A Nemzeti Galéria idei tárlatai közül pedig ki kell emelnünk még egyet: az idén 175 éve született, száz éve meghalt Szinyei Merse Pál életművét bemutató kiállítást – ez azért is ritkaság, mert – mint arra az Index munkatársa is rámutatott – ide s tova mintegy három évtizede nem láthattuk Szinyei műveit átfogó tárlaton.

 

Forrás: Index.hu

  • 745 2020. február 20 Belföld 2020. február 20.

    Facebook Comments