Az otthonos, bekuckózós hálószoba titka
Írta:

Az otthonos, bekuckózós hálószoba titka

Élvezd ki a tél maradékát, használd ki az összebújós estéket!

 

 

A télben egy jó dolog biztos van: a hosszú estéken jól esik összebújni valakivel a takaró alatt, vagy akár egyedül egy bögre forró teával bekuckózni az ágyba. Ahhoz, hogy kihozd a maximumot ebből a helyzetből, most adunk pán tippet. Ha eddig nem találtad elég otthonosnak a hálószobád, mutatjuk, hogy javíthatsz ezen!

 

1. Harmonikus színek. Lehet, hogy szereted a vöröset, vagy az élénk padlizsánlilát, a hálóba mégis inkább válassz visszafogottabb színt. Ez ugyanis nem az élet habzsolásának, hanem a pihenésnek a helyszíne, amihez sokkal jobban illenek a megnyugtató árnyalatok. Teremts harmóniát a falak, a bútorok és a textilek között, és az eredmény extrán hívogató lesz.

 

2. Lágy fények. A hálószobában nem kell hihetetlen nagy világosságnak lennie. A tél egyébként sem a vakító fényekről szól, így nem kellenek a több száz lumenes égők. Gyújts hangulatvilágítást, például valamilyen ledes égősort, ettől szuper meghitt lesz a hangulat.

 

3. Puha szőnyegek és párnák. A bekuckózás elengedhetetlen kelléke minden ami puha. Puha szőnyegek a padlóra, mire jó rálépni, puha párnák és takarók az ágyon, puha ruházat… A hálószoba legyen igazi kis fészek, ahová a világ minden gondja elől visszavonulhat az ember. Fel sem akarsz kelni többé!

 

+1. Kellemes illatok. Ha az este nagy részét, majd az éjszakát is a hálóban bezárkózva töltöd, bizony könnyen lehet oroszlánszag. Ez ellen tehetsz úgy, hogy tartasz potpourrit, vagy diffúzort a hálóban, ám még jobb, ha e mellé pár Hiilibaget is beszerzel. Ez a bambusz szénnel töltött párácska szuperül kiszűri az oroszlánszagot, mert elnyeli a szagokat, az allergéneket és káros anyagokat, sőt a felesleges nedvességet is, így megakadályozza a penész és a baktériumok kialakulását. Így az illatosítókkal már nem elnyomni kell a szagokat, hanem csak kellemes atmoszférát teremteni.

  • 542 2020. február 21 Életmód 2020. február 21.

    Facebook Comments