5 legjobb program januárra
Írta:

5 legjobb program januárra

Az adventi vásároknak vége van, de ez nem jelenti, hogy unatkozni fogunk! Januárban is számtalan program vár országszerte.

 

II. Made In Pécs Fesztivál (január 6 – 7.)

Rögtön január első hétvégéjére találtunk izgalmas zenei ajánlatot: a Made in Pécs Fesztivál az új és feltörekvő pécsi zenekarok fesztiválja, ahol az összes aktív pécsi együttesnek és szólistának bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, hogy a város zenés klubjaiban, professzionális körülmények között mutassák meg, mit tudnak. És ha már így összegyűlik a város zenei életének minden szeglete, akkor megválasztják a legjobb pécsi dalt is.

Nextfeszt 2017 (január 11 – 27.)

Ha nyitott vagy a kortárs művészetekre, akkor érdemes ellátogatnod a budapesti Trafóba, ahol 2 hét alatt nagytermi- és stúdió előadások, csoportos kiállítás, színházi premier, irodalmi viták, vizsgafilmek, beszélgetések, koncertek és meglepetésprogramok várnak az Y generációtól. Fiatal alkotók, kortárs problémafelvetések: ha egy kicsit is érdekelnek az alternatívabb programok, érdemes átböngészned a kínálatot.

The champion – A bajnokok világa (január 13 – április 11.)

A Millenáris legújabb interaktív kiállítása kötelező minden sportrajongónak, gyermekeknek és szüleiknek, akik érdeklődnek a sporttörténelem iránt vagy akik új sportot választanának maguknak. Az interaktív sport-élmény-expón tucatnyi sport-játék és teszt vár több mint 50 játékállomáson, és az is kiderül, hogy mit eszik Michael Phelps és hogy melyik a legösszetettebb sportág.

Brahms-maraton (január 22.)

Idén már tizedik alkalommal rendezi meg a Művészetek Palotája a Brahms-maratont, ahol a zeneszerző négy szimfóniáját hallgathatja meg a közönség egy nap alatt. Az egész napos rendezvény programja a szimfóniák mellett Brahms zongoradarabjaiból, kamarazenekari, kamara- és kórusműveiből áll össze olyan neves művészek közreműködésével, mint  Fischer Iván és a Budapesti Fesztivál Zenekar.

Vince-napi programok

Január 22.  a néphagyományban fontos nap: Vince napján sok bort kell inni, hogy bőséges legyen a termés. Ennek szellemében rengeteg város tart januári borünnepet: Vince napi pincejárás és nyitott pincék várnak a Pannonhalma borvidék pincészeteiben egész hétvégén (jan 20-22), Vince-napi szőlő- és borszentelés lesz 21-én Tokajon a Szerelmi pincesoron, Pincéről pincére – variációk Vincére néven pedig a Villány környéki települések szerveznek programokat.

  • 1087 2017. január 06 Belföld 2017. január 06.

    Facebook Comments