Legendák Budapesten
Írta:

Legendák Budapesten

José Carreras és Ennio Morricone is Budapesten lép fel – igaz, még mindkét koncertre várni kell egy kicsit.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy télen legendák érkeznek majd Budapestre. Egyikük, José Carreras tavaly ugyan bejelentette, hogy nem turnézik többet, de a színpadtól szerencsére nem búcsúzott el. Idén decemberben hazánkban is fellép majd: december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában láthatjuk és hallhatjuk majd őt, egy kivételes gálakoncert keretein belül.

 

José Carreras a leghíresebb karmesterekkel dolgozott együtt. Évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni. Ő „A halk hangok sztárja” minden idők egyik legnagyobb Don Joséja és nem utolsó sorban A Három Tenor egyike.

 

Repertoárja több mint 60 operát tartalmaz, melyek közül a legkiemelkedőbbek: Andrea Chenier, La Bohème, Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, La Forza del Destino, I Pagliacci, L’Elisir d’Amore és az Un Ballo in Maschera.

 

A katalán tenor decemberi, exkluzív gálakoncertjén Polina Pasztircsák szopránénekesnő csodálatos hangjával színesíti majd előadást. A zenei kíséretről szimfonikus zenekar gondoskodik János Ács vezénylésével, aki sokszor volt a három tenor karnagya.

 

Carreras mellett Ennio Morricone is visszatér fővárosunkba. A világ talán legnagyobb hatású filmzeneszerzője 2019. január 23-án ad újabb nagyszabású koncertet. Bár tavaly még ő is úgy gondolta, hogy a jövőben nem a turnézásra szeretne koncentrálni, hanem inkább zeneszerzői munkásságára. Később mégis átgondolta a dolgokat, és egy rövid, exkluzív koncertsorozat erejéig visszatér a színpadra – közölte a Maestro sajtóirodája.

 

A hat európai várost, köztük a magyar fővárost is érintő ENNIO MORRICONE – 90. Jubileumi Exkluzív Koncert elnevezésű sorozaton ezúttal is a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséri Ennio Morriconét, aki több mint hat évtizedet átívelő pályafutása alatt olyan legendás filmek zenéjét komponálta, mint: Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, Aki legyőzte Al Caponét.

 

2017-es nagysikerű turnéja során Budapesten is telt ház előtt lépett fel a kétszeres Oscar-díjas, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző, aki akkor azt nyilatkozta: a zenének nem kíván hátat fordítani, azonban a jövőben koncertkörutakat már nem vállal.

  • 764 2018. július 31 Belföld 2018. július 31.

    Facebook Comments