Régi ígéret válik valóra: jön az egyórás, összvonalas BKV-jegy
Írta:

Régi ígéret válik valóra: jön az egyórás, összvonalas BKV-jegy

További fejlesztéseket is bejelentettek.

 

 

Az elmúlt években nem sok sikertörténetet hallhattunk a BKV jegyrendszerét illetően: az elektronikus jegy bevezetése rétestésztaként húzódik és a beléptetőkapuk is funkció nélkül árválkodnak a Deákon. Most viszont talán megvalósul mindaz, amire évek óta várunk: megvan a pontos ütemezés, hogy állítják fel az elektronikus jegyrendszert.

 

Első lépésként indén júliustól a reptéri buszokra lehet majd mobiltelefonnal jegyet venni, majd szeptembertől minden BKK termék (tehát a jegyek és bérletek) megvásárolható lesz mobiltelefonon. 2020 végére pedig az időalapú jegy bevezetését is ígérik, ami egy órára lesz érvényes, és minden BKV vonalon lehet majd közlekedni vele, tetszőleges számú átszállással. Ilyen időalapú jegyeket e-személyivel, hallgatói kártyával és utazási kártyával is lehet majd venni.

 

Az új rendszer ráadásul a MÁV-al és a Volánbusszal is kompatibilis lesz, bevezetésével párhuzamosan a jegyautomatákat is átalakítják, hogy alkalmasak legyenek elektronikus úton történő jegyvásárlásra is, bár egy ideig a papír alapú jegy is megmarad.

  • 696 2019. április 25 Belföld 2019. április 25.

    Facebook Comments