Mobilapplikáció készült A Pál utcai fiúkhoz
Írta:

Mobilapplikáció készült A Pál utcai fiúkhoz

Egészen különleges módon ismerhetjük meg a klasszikus regényt.

 

 

 

Valószínűleg nincs magyar ember, aki ne olvasta vagy látta volna a Pál utcai fiúkat. Budapestiként a Füvészkert előtt elsétálva, vagy a Grund mellett gyakran eszébe jut az embernek Molnár Ferenc klasszikusa, mostantól pedig még egyszerűbb lesz bejárni a regény helyszíneit. A Pál utcai fiúk nyomában címmel alkalmazást mutatott be Budapest VIII. és IX. kerülete.

 

Az alkalmazással Molnár Ferenc világhírű regényének történetei és élményei élhetőek újra: 13 látványossághoz kalauzol el minket, valamennyihez rövid ismertető, építészeti leírás kapcsolódik, és részletek hangzanak el a regényből, a kor hangulatát visszaadó zenei betétekkel kiegészítve. Az anyagot archív fotók és az 1969-ben készült klasszikus játékfilm néhány jelenete is színesíti.

 

Kevesen tudják, de Molnár Ferenc 1887 és 1895 között járt a ma Szent-Györgyi Albert nevét viselő általános iskolába, amely akkor még református főgimnázium volt, és itteni élményeit sűrítette A Pál utcai fiúkba. Az új applikáció sétája a Nemzeti Múzeum elől indul, átmegy a Kálvin téren, az iskolán, a Práter utcán, majd az Üllői út túloldalán a Mária utcába jutunk el, utána a Pál utcába, a Nagytemplom utcába (ahol a Grund volt), a Tömő utcába, végül az Illés utca 25., a Fűvészkert elé érkezünk.

 

Az interaktív séta innen tölthető le (a budapesti kategóriában keressük), letöltés után offline is elérhető.

  • 855 2019. április 24 Belföld 2019. április 24.

    Facebook Comments