Változások a köztévénél

Változások a köztévénél

A 2010-es nagy átalakítás után ismét módosít a kormány a közmédián.

Az M2 mesecsatornává alakulása és az M3 létrejötte után márciustól köszönthetjük a Petőfi tv-t és a sportoknak szentelt M4-et is. Az átalakulás után a királyi tv műsorkínálata a következőképpen fog kinézni:

Az M1 lesz a napi aktuális csatorna: az eddig vegyes műsortartalmat sugárzó adó a továbbiakban folyamatos hírszolgáltatást biztosít, továbbá hírháttér- és magazinműsorokat sugároz a BBC és a CNN mintájára. A megújuló híradók mellett napi tőzsdei, gazdasági, agrár, innovációs, kulturális híradók készülnek, valamint az M1 éjszakai adászárását egy új, angol nyelvű híradó jelenti majd. Megújul és jelentősen kibővül az időjárás-jelentés – Kárpát-medencei és európai tartalommal –, valamint részletes és állandóan frissülő országos közlekedési jelentések lesznek folyamatosan elérhetők.

A napi híradók mellett, napközben és az esti műsorsávban is új magazinműsorok indulnak napi és heti gyakorisággal. A bel- és gazdaságpolitika mellett lesz világpolitikai, európai uniós, Kárpát-medencei, oktatási, egészségügyi, agrár-, kis- és középvállalkozói, turisztikai, fogyasztóvédelmi, környezet- és klímavédelmi, technológiai és innovációs, egyházi, valamint a fogyatékkal élőknek szóló magazin is. A divat és az autós-motoros világ is önálló magazint kap.

A gyerekcsatornává alakított M2 továbbra is megőrzi a szerepét, legalábbis napközben. Az esti műsorsávban viszont az eddig vegyes műsorok helyett márciustól létrejön a Petőfi TV, ami a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd. A M3 csatorna az eddig megszokottak szerint továbbra is archív felvételeket sugároz, létrejön viszont a negyedik magyar tv, M4 jelzéssel. Ezen júliustól sportműsorokat nézhet, akinek az eddigi másfél tucatnyi sportcsatorna mellett is van még rá igénye.

2015. március 15-én a Duna TV a nemzeti főadó szerepébe lép. Mivel a digitális átállással ez a csatorna is a mindenki számára ingyenesen elérhető kategóriába került, így megnyílt az út, hogy teljesen átvegye ezt a feladatot. Ennek megfelelően a Duna TV a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medencei magyarságnak szeretne teljes közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat sugározni (mint ahogy ez idáig is célja volt), és még szélesebb közönség számára elérhetővé tenni a vallási és egyházi tartalmak, a kisebbségi, esélyegyenlőségi műsorokat is.

Ugyanakkor ide kerülnek át az eddig az M1-en futott népszerű sorozatok, szórakoztató műsorok is. Itt lesz látható a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Szálka, a Ridikül, a Maradj talpon!, a Hacktion, a Fapad című sorozat és a Gasztroangyal, a Családbarát, az On the spot, illetve a Bábel is. Illetve az M4 Sport csatorna indulásáig a kiemelkedő hazai és nemzetközi sporteseményeket is ez a csatorna közvetíti majd.

  • 1512 2015. január 12 Belföld 2015. január 12.

    Facebook Comments