A világ száz legjobb művészeti felsőoktatási intézménye közt van a Zeneakadémia is
Írta:

A világ száz legjobb művészeti felsőoktatási intézménye közt van a Zeneakadémia is

A közép- és kelet-európai művészeti egyetemek közül a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mellett mindössze két iskola van az első 100-ban.

 

A világ száz legjobb felsőoktatási intézménye között van az előadó-művészeti képzési kategóriában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a brit Quacquarelli Symonds 2019-es rangsora szerint.

 

A február végén közzétett rangsorban a közép- és kelet-európai régió művészeti egyetemei közül a Zeneakadémia mellett mindössze két iskola szerepel az első százban, az Észt Zene- és Színiakadémia és a moszkvai Bolsoj.

 

A Quacquarelli Symonds az 51. helytől a 100. helyezésig hagyományosan már csak csoportos sorrendet közöl, ebben a szekcióban kapott helyett a Zeneakadémia is – közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

 

A rangsorok készítői az elbírásnál öt szempontot vesznek figyelembe: az intézmény hírnevét, tekintélyét a tudományos szférában az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát, az egy oktatóra jutó diákok számát, a munkáltatói véleményeket, valamint az intézmény nemzetközi nyitottságát, a külföldi hallgatók ill. oktatók arányát – írja a We Love Budapest.

 

Forrás: We Love Budapest

  • 797 2019. március 12 Belföld 2019. március 12.

    Facebook Comments