Ezekért a dolgokért várjuk nagyon augusztus 20-át!
Írta:

Ezekért a dolgokért várjuk nagyon augusztus 20-át!

Az államalapítás ünnepére minden város és minden ember megemlékezik, most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiket mi minden évben a legjobban várunk ezen a  napon.

 

Az Ország tortája

Nevezzetek falánknak, de számomra a huszadikai ünnepség legjobban várt része minden évben az Ország tortájának megkóstolása. És valósszínűleg idén sem lesz ez másként, mert a 2016-os győztes az Őrség Zöld Aranya fantázianevű remekmű Szó Gellért cukrászmestertől, aki a tavalyi győzelem után gyakorlatilag „megvédte” a címét. Az Őrség Zöld Aranya tökmagolajjal és mandulaliszttel készült tésztából, málnazseléből, fehér csokoládés ganache-ból, valamint a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával készült. A ország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő torta Pechtol Zsolt cukrászmestertől, egy meggyes-málnás, áfonyás és erdei gyümölcsös torta, amely szeletenként mindössze 228 kalóriát és 8,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

http://nlc.p3k.hu/data/cikk/19/181620/4.jpg

Mesterségek ünnepe

Idén már a Mesterségek Ünnepe is 30. évfordulót ünnepel: a hagyományosan a Budai Várban megrendezett 4 napos ünnep egy hatalmas kézműves vásár és hagyományőrző fesztivál egyben. Minden évben egyedi tematika, egy-egy eltűnőben lévő szakma kerül a középpontba. Idén a téma a játék és a játékkészítés, a játszás képessége, a játékosság, a népi játékok tárgyi kultúrájának bemutatása játékkészítő mesterek segítségével, a népi szórakozás és szórakoztatás terei. Az idei díszvendég pedig, akivel közelebbről megismerkedhetünk, Üzbegisztán.

Tűzijáték

Az év legnagyobb tűzijátékát valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. 20-án minden város megtartja a saját tűzijátékát, de az „igazi”, a nagy budapesti tűzijáték mindent visz. Ha maximális élményre vágysz, akkor a rakpartokat ajánljuk, ha viszont szeretnéd hallani az alatta felcsendülő István a király részleteket, akkor inkább a tévés közvetítést válaszd.

Virágkarnevál

A Debreceni Virágkarnevál nem csak a huszadikai ünnep, de talán az egész év legszebb rendezvénye, ami idén ünnepli 50 éves fennállását. Az egyhetes rendezvénysorozat csúcsa természetesen a virággal feldíszített kocsik felvonulása. A virágkocsikat virágok tízezreiből építik fel, melyek mindig egy témát ölelnek fel. Minden kompozíciót egy-egy speciális, erre a célra készített teherautó szállít, melyre először a téma vázát készítik el vasvázra dolgozott fából, hungarocellből és más segédanyagokból, majd ezekre erősítik a száraz- és élővirágokat. Mit nekünk a Riói karnevál!

http://debrecen-portal.hu/sites/default/files/field/image/debrecen_viragkarneval_4.jpg

 

Új kenyér ünnepe

Talán ezt ismerik a legkevesebben, pedig augusztus 20 egyben az új kenyér ünnepe is, ahol az év első, új búzából sütött kenyereit készítik el és szentelik meg. Az új kenyér rendezvényeken megismerkedhetünk a hagyományos sütőipari termékekkel, a közös ünneplés mellett elleshetjük a készítési fortélyokat, kóstolhatunk és megismerkedhetünk a pék termékekkel és alapanyagokkal.

  • 1531 2016. augusztus 14 Belföld 2016. augusztus 14.

    Facebook Comments