Idén is vár az Állatkertek éjszakája
Írta:

Idén is vár az Állatkertek éjszakája

12 állatkertben szuper programok várják a kicsiket és nagyokat, még a sulikezdés előtt.

 

Persze, tudjuk, a gyerekek ritkán várják az iskolakezdést, de most hadd ajánljunk egy olyan programot, ami miatt mégsem bánják majd annyira, ha eljön augusztus utolsó napja. Augusztus 31-én rendezik meg ugyanis a 7. Állatkertek éjszakáját – ennek jegyében 11 településen, 12 állatkertben várják programokkal, szokatlan látnivalókkal, látványetetésekkel a látogatókat.

 

A budapesti és környéki állatkertek közül a Budakeszi Vadaspark, a Tropicarium és a Fővárosi Állat- és Növénykert kapcsolódott be a résztvevők közé. Ha mindhárom helyszínre el szeretnénk látogatni, vásárolhatunk kombinált jegyet is: a fővárosi kombinált jegy ára 4200 Ft, 14 éven aluli gyermekeknek 3200 Ft.

 

Hogy ennyi helyszín és élmény hogyan fér bele egy estébe? Nehezen, de ahogy Ethan Huntnak, számunkra sincs lehetetlen: kidolgoztunk egy nem túl részletes tervet azoknak, akik egy este alatt mindhárom helyre be akarnak jutni.

 

Például ha Budakeszin kezdünk, kis nézelődés után 19:30-kor részt vehetünk a negyedórás medve látványetetésen. 20:00-20:15 körül irány az Állatkert, ahol egész este egymást érik az etetések, programok, bemutatók. Ezután a Tropicariumban még el lehet csípni a 22:30-as murénaetetést, vagy ha lekéssük, hát beérhetjük azzal, hogy körülnézünk, aztán csináltatunk egy halacskás arcfestést vagy csillámtetoválást. A programok itt éjfélig tartanak.

 

Persze, a szervezők azokra is gondoltak, akik nyugisabban akarják végigjárni ezeket a helyeket. Szóval a jegyek nemcsak augusztus 31-én este, hanem szeptember elsején és másodikán (szombaton és vasárnap) is felhasználhatóak.

  • 783 2018. augusztus 27 Belföld 2018. augusztus 27.

    Facebook Comments