5 tipp: így kerüld el idén a karácsonyi veszekedést!
Írta:

5 tipp: így kerüld el idén a karácsonyi veszekedést!

Itt az ünnep, áll a bál? Akkor hadd segítsünk: tippjeinkkel az idei karácsony nálad sem a nagy vitákról marad emlékezetes!

 

Tervezz előre!

Közhely, de igaz: rend a lelke mindennek. És most nemcsak a nagytakarításra és elrámolásra gondolok, hanem arra, hogy rendszerezd a dolgokat kicsit a fejedben is. Talán még nem késő listát írni, átgondolni a teendőket, és amire már nem jut időd, abban segítséget kérni.

 

Munkamegosztás rulez!

Nálunk idén Anyukámra marad a főzés (ő a legjobb benne, mi tagadás), a párom és én takarítunk, illetve ő a fadíszítést is bevállalta a kislányával. Addig én átgondolom még, mit kell beszerezni a boltból, és kiszaladok az utolsó pillanatos holmikért. Egy biztos: egyedül nem győzném, és jönne a morgás, hogy mindent nekem kell csinálni. Így viszont ez kilőve.

 

Iktasd ki a probléma-faktort!

Utálsz főzni? Minden évben elszúrod a töltött káposztát, és jön a sírás? Előre tudod, melyik rokon kinek fog beszólni, ami sértődésekhez vezet, amikor még a halászlénél sem tart a család? Beszéld meg a családdal, hogy idén valami más lesz a menü (jöhetnek a finom sültek, vagy bármi más, amit könnyebben és gyorsabban el tudsz készíteni – ha te főzöl), a problémás rokont pedig kérd meg udvariasan, hogy inkább ne kérdezgesse a nagyit vagy a szingli unokatesódat azokról a dolgokról, amikből vita alakulhat ki. Elvégre karácsony van! Ha ennek ellenére is biztos vagy abban, hogy baj lesz, ha összeereszted őket, akkor külön-külön hívd meg a veszekedésre hajlamos feleket.

 

Foglald le a családot!

Ha sokat vagytok mozgásban, és mindenkinek van feladata (a párod ellenőrzi, minden ajándék megvan-e induláskor, míg te az unokatesókkal vagy a gyerekekkel foglalkozol), akkor szinte biztos, hogy nem marad idő és energia a perlekedésre. Ha pedig valami mégsem úgy sikerült, ahogy akartátok, próbáljatok nem azonnal vitába keveredni, inkább nézzetek össze, és üssétek el tréfával, nevetéssel a dolgot.

 

Készülj fel!

És legvégül: szerintem nyugodtabban fog telni az ünnep, ha megteheted, hogy előtte legalább egy-két órára egyedül maradsz, és azt csinálsz, ami jól esik. Hallgass zenét, sportolj, olvass – a lényeg, hogy feltöltődj. Az ünnepek előtt és alatt pedig hagyj erre időt, teret a szeretteidnek is, ha úgy akarják. Boldog, békés karácsonyt Nektek!

 

  • 1033 2016. december 18 Belföld 2016. december 18.

    Facebook Comments