Tegyél jót most, egyél később – új kezdeményezés indult a vendéglátóhelyek megsegítésére
Írta:

Tegyél jót most, egyél később – új kezdeményezés indult a vendéglátóhelyek megsegítésére

Ha szeretnéd biztosítani kedvenc helyed túlélését a járvány alatt, így teheted meg.

 

 

A járvány legsúlyosabb érintettjei között vannak a vendéglátóhelyek: forgalmuk egyik pillanatról a másikra szinte a nullára esett vissza. Sokan próbálkoznak házhoz szállítással, ám ez a töredékét sem képes visszahozni a kiesett bevételeknek, a voucher utalványok vásárlása pedig idehaza még nem olyan elterjedt. A Jót(t)eszel.hu csapata mégis ezen az utalvány vonalon kezdett gondolkozni, és milyen jól tették! Pár nap alatt létrehoztak egy szuper rendszert, ahol a fizess most, egyél később elvét követve támogathatod a kedvenc éttermedet. A joteszel.hu leegyszerűsítette a vouchervásárlást, így a kuponokkal a bajba jutott éttermek azonnali bevételhez jutnak, mi pedig a járvány elmúltával ehetünk egy jót, sőt, még ajándékot is kapunk.

 

Hogy működik a rendszer? A joteszel.hu oldalon kiválasztod az éttermet, amit támogatni szeretnél, majd a megadott keretek között beállítod az utalvány értékét, amilyen értékben támogatni szeretnéd az adott helyet. Van egy ajánlott ár, de természetesen ettől eltérő összeget is megadhatunk. Ez lesz az az összeg, amit később majd lefogyaszthatunk, ráadásul a voucher a rajta lévő összegen felül ajándékot is tartalmaz: a támogatásodért cserébe az újranyitás után nem csak a kupon értékét fogyaszthatod le, hanem az éttermek ajándékot is adnak majd a fogyasztásod mellé. Ez lehet egy pohár pezsgő, egy szelet sütemény, vagy akár örökös VIP tagság az adott helyen.

 

A csatlakozott helyek között olyan vendéglátóhelyek vannak, mint a Fióka, az Émile, a Gerbeaud, a Neked csak Dezső, vagy a Michelin-csillagos Onyx és Costes. A listából is jól látszik: nem arról van szó, hogy egyébként is döcögő vállalkozások gyűjtenének támogatót, hanem a budapesti gasztronómia csúcshelyei kérnek most segítséget. Éppen ezért azt mondjuk: ha megteheted, és fontos neked a kedvenc éttermed, akkor élj ezzel a lehetőséggel, hiszen pár hónap múlva visszatér az élet a normális kerékvágásba, és fontos, hogy kedvenc helyeink még akkor is várni tudjanak minket!

 

  • 627 2020. április 22 Belföld 2020. április 22.

    Facebook Comments