5 dolog, amit próbálj ki Budapesten 2018-ban
Írta:

5 dolog, amit próbálj ki Budapesten 2018-ban

Mindannyian tettünk már olyan újévi fogadalmakat, amelyeket nem tartottunk be, de mi lenne, ha idén csak néhány klassz élményt ígérnél meg magadnak Budapesten? Ehhez adunk is rögtön pár tippet.   

 

Akár vidéken élsz, akár a fővárosban, talán úgy vagy vele, hogy az itteni programokat és érdekességeket bármikor láthatod. Ezért halogatod már egy ideje az óriáskerekezést, és nem fizetsz be például egy különleges városnézésre. Pedig ezek kikapcsolnak, feltöltenek, de nem kell miattuk szabit kivenned, és nem is kerülnek annyiba, mint mondjuk egy wellness hétvége. Ha pedig Budapesten élsz, még el sem kell utaznod, hogy kipróbáld valamelyiket. Jöjjön a mi listánk – 2018-ban melyikre kerítesz sort?

 

Budapest Eye

Budapest_Eye_(14545808703)

Mindig rohansz, elfoglalt vagy, ezért nincs időd várost nézni? De pár perced csak van a dolgok fölé emelkedni, ugye? Akkor irány a Budapest Eye! Bármelyik évszakban felemelő érzés az Erzsébet téri óriáskerék egyik kis kabinjában a házak fölé emelkedni, és pár percig élvezni a csodálatos panorámát. ;)

 

Édes élmények

IMG_9207k

Ha szereted a csokoládét, vagy szeretsz valakit, aki szereti a csokit, akkor lepd meg egy különleges programmal: látogassatok el a Csokoládé Múzeumba. Ne feledd, alig több mint egy hónap van hátra Valentin-napig… csak mondjuk.

 

Városnézés – ahogy még nem láttad Budapestet

duna_budapest(1)

Manapság már olyan különleges városnéző túrákra is befizethetsz Budapesten, amik még akkor is érdekesek és élményszámba mennek, ha évek óta itt élsz. Egyik ilyen kedvencünk a River Ride – tudod, a busz, ami a belváros útjain halad, majd egyszer csak zsupsz, behajt a Dunába, és ott gurul, vagy inkább úszik tovább. Ne aggódj, nem leszel vizes, de nekünk valahogy inkább nyáron van kedvünk hozzá.

 

Sziget Fesztivál – kötelező program

sziget_og_image

Ha már a nyarat említettük, Budapesten számos jobbnál jobb nyári rendezvény várja, hogy felfedezd magadnak. Ezek közül is kiemelkedik a Sziget Fesztivál, ami nemcsak a főváros és az ország, hanem Európa egyik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválja is. Zenei és kulturális programjaival, sokszínűségével téged is elvarázsol majd – ha még nem voltál, idén mindenképp írd fel a listádra!

 

Advent a Bazilikánál

dsc8932

Idén épp hogy csak lecsúszott a dobogóról Európa legjobb adventi vásárjainak listáján a Szent István-bazilika előtt tartott karácsonyi vásár (egy külföldi utazási portál szavaztatta meg a netezőket, az alapján állt össze a lista – a szerk.), de szerintünk jövőre még feljebb araszolhat az összesítésben. Szóval jövő decemberre ne csak azt írd be a naptáradba, hogy „karácsonyi vásározás Budapesten”, hanem azt is, hogy a Bazilikához mindenképp látogass el!

  • 975 2018. január 03 Belföld 2018. január 03.

    Facebook Comments