Sehol a világon nem találsz ilyet: megérkezett a legmagyarabb kocsmai társasjáték
Írta:

Sehol a világon nem találsz ilyet: megérkezett a legmagyarabb kocsmai társasjáték

Ha a kocsmai játékokról van szó, akkor mindenkinek a darts, a csocsó és a biliárd jut eszébe, de az egyik hazai sörgyár most realisztikus kocsmai társasjátékot készített.

 

Ráadásul egy olyat, ami 100%-ban rólunk, magyarokról szól. A Mindenki nevet a végén névre keresztelt játék táblája egy Magyarország térkép, a nagyobb városokkal, és minden városon egy-egy lefordított kupak, rajta egy betűvel.  A cél, hogy a Soproni szó betűit összegyűjtsd (igen, ez a sörmárka találta ki a játékot), amihez kártyát kell húzni és lépi a kártya értéke szerint. A kártyán viszont nem (csak) számok vannak, hanem közlekedési eszközök: IC-vel 10 lépést is megtehetünk, sárga busszal hatot, a kigyulladt kékkel, merthogy ilyen is van, nullát. Egy városba beérve pedig feladatkártyát kell húzni, ami a magyarokat övező sztereotípiákra épít, mint például a mélabús természetünk, illetve a mindennapos élet bosszantó szituációit kell legyőzni.

Ha ezeket a szituációkat megoldod, megkapod a kupakot. A játékidő körülbelül fél óra, és 2-6 főnek ajánlják, azzal a kitétellel, hogy a 6 embernek már élvezetesebb 2 csoportra bomlani. A társasjátékot olyan kocsmákban keresd, ahol árulnak Sopronit, kereskedelmi forgalomba viszont nem kerül. Online itt tudod játszani.

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

  • 1101 2016. november 15 Belföld 2016. november 15.

    Facebook Comments