Ezek a kedvenc programjaink az idei CAFé Budapest Fesztiválon
Írta:

Ezek a kedvenc programjaink az idei CAFé Budapest Fesztiválon

Már zajlik az ország legnagyobb kortárs művészeti fesztiválja.

 

 

 

Szinte hihetetlen, de idén immár 28. alkalommal rendezik meg a CAFé Budapestet, az ország leghíresebb kortárs művészeti fesztiválját. A korábban Budapesti Őszi Fesztivál néven futó rendezvénysorozat az elmúlt majdnem 3 évtizedben a térség legfontosabb kortárs művészeti eseménysorozatává vált, ami nem is csoda, hiszen sokszínű, izgalmas, és túlzás nélkül az egész várost bevonja a kultúráról való gondolkodásba. A programok ugyanis nem csak az olyan megszokott helyeken zajlanak, mint a Müpa színpada, hanem olyan rendhagyó, meglepő helyszíneken, mint a város közterei. Az október 4. és 20. között zajló eseménysorozat programjai közül nehéz kiválasztani, mit is várunk legjobban, de azért megpróbáltuk: íme egy teljesen szubjektív lista az idei CAFé legjobb programjairól:

 

Számunkra a legjobban várt esemény talán Eötvös Péter Angels in America című operájának magyarországi bemutatója, amit Matthias Oldag rendezett, és Budapesten maga a szerző vezényli. (Milyen gyakran hallunk kortárs magyar operákról? Pedig itt a bizonyíték, hogy léteznek.)

 

Nagyon várjuk az Amadinda Ütőegyüttest is, akik nem először lépnek fel Magyarországon, ám ezúttal a RIAS Kammerchor-ral kiegészülve állnak színpadra.

 

A Távol-Kelet rajongóknak A Tiltott Város Kamrazenekart ajánljuk, akik a Várkert Bazárban mutatják be a kínai muzsika legjavát, a tradicionális zenétől a kortárs kompozíciókig.

 

A CAFé keretein belül kerül megrendezésre az idei Margó Irodalmi Fesztivál, ami idén már csak azért is különleges lesz, mert Krasznahorkai László új regényét egy rendhagyó előadáson mutatja be Haumann Péter és Miklós Szilveszter, miközben koncertet ad többek között az Ivan & The Parazol és Lovasi András is.

 

Ezeken kívül lesznek táncelőadások (jön például Beyoncé ikonikus Louvre-os klipjét rendező Sidi Larbi Cherkaoui, Grecsó Zoltán Willany Leó nevű improvizációs színházának pedig Budapest utcái lesznek majd a díszlet), és megismerkedhetünk a hazai és nemzetközi kulturális színtér legizgalmasabb, leginspirálóbb alkotóival és legfrissebb alkotásaival.

 

A teljes programlista, és a részletek már elérhetők a CAFé Budapest hivatalos oldalán.

  • 869 2019. október 10 Belföld 2019. október 10.

    Facebook Comments