A „laposföldesek” után az „üreges földeseken” is jót fogsz szórakozni
Írta:

A „laposföldesek” után az „üreges földeseken” is jót fogsz szórakozni

Szerintük a Föld üreges, és a benne lévő „belső Föld” számos csodát rejt.

 

Olvastad Jules Verne Utazás a Föld középpontja felé című regényét? Akkor az „üreges földesek” elmélete neked is ismerősen fog hangozni: szerintük a Föld ugyanis nem lapos (ahogy azt a másik nagyokos csapat, a laposföldesek állítják), hogy is lehetne, hanem belül üreges. Az Északi- és Déli-sarkon lehet bejutni oda, az úgynevezett belső Földbe, ami számtalan csodás dolgot és élőlényt rejt.

 

A belső Földön elmondásuk szerint nagyobbra nőnek az állatok és az emberek is, sőt, számos a Föld felszínén már kihalt állat is megtalálható még odabent, például vannak mamutok is. Egzotikus növényekről, a felszíniektől eltérő folyókról és a belső Föld saját Napjáról is beszélnek – már persze az a nem túl sok ember, akik hisznek az elméletben.

 

Állítólag a második világháború után egy német katona, bizonyos Karl Unger lejutott a belső Földre, ahol menedéket kért és kapott a nyolc láb magasra növő helyiektől. Akik amúgy elvileg tudnak rólunk, de nem annyira akarnak velünk kapcsolatba lépni. Sőt, dühösek is ránk, mert tönkre tesszük a bolygót (valljuk be, ebben valamelyest igazuk van).

 

De üreges földeseink nem adják fel: 2007-ben elkezdtek szervezni egy expedíciót a belső Földre, de az aztán a főszervező rákbetegsége miatt meghiúsult. Hogy az elmúlt 10 évben miért nem kezdtek újabb szervezésbe, azt nem tudjuk, de talán nem is kell bizonyítaniuk semmit, ők így is elhiszik. Minket pedig az egész eléggé szórakoztat. Ennél több nem is kell.

  • 1128 2018. január 04 Életmód 2018. január 04.

    Facebook Comments