Gyönyörűek és ínycsiklandóak ezek a jégnyalókák. Kár hogy szennyvízből vannak…
Írta:

Gyönyörűek és ínycsiklandóak ezek a jégnyalókák. Kár hogy szennyvízből vannak…

Egy fagyit valaki?

 

Ha megnézed ezeket a jégkrémeket, szinte összefut a nyál a szádban. Olyasminek tűnnek, amit egy belvárosi, kézműves, organikus fagyizóból vár az ember. A megkóstolásuk azonban senkinek sem ajánlott, mert komoly betegségeket terjeszt már egyetlen falat is. Ezek a jégnyalókák ugyanis szennyvízből, Tajvan szennyezett vizéből készültek.

polluted-water-popsicles-taiwan-17

A „Polluted Water Popsicle”, szabadfordításban „Szennyvíz jégnyalóka” nevű projekt 3 tervezőmérnöknek tanuló fiatal munkája, a célja pedig egyértelmű: felhívni a figyelmet a gyors gazdasági növekedés és az urbanizáció okozta mérhetetlen környezetszennyezésre a térségben.

A szennyezett vizet 100 különböző forrásból nyerték ki Tajvanban, és előbb lefagyasztották, majd átlátszó poliészter gyantával végleges formába öntötték őket. Kaptak fapálcikát, sőt még csomagolást is, amin az a régió szerepel, ahonnan az adott szennyezett víz származik.

polluted-water-popsicles-taiwan-21

A vízben lévő szemét igen változatos képet mutat. Állati tetemektől kezdve fémhulladékig sok minden megtalálható benne, mégis elmondható, hogy körülbelül a 90%-a műanyag: kupakok, műanyag szatyrok, nyalóka papírok…

Így már kicsit más fényben tűnik fel a környezetszennyezés, nem igaz?

  • 830 2017. június 19 Életmód 2017. június 19.

    Facebook Comments