Idén ne ess bele ebbe a hibába: ezt rontjuk el nyaranta mindig
Írta:

Idén ne ess bele ebbe a hibába: ezt rontjuk el nyaranta mindig

Végre itt a nyár, aminek nem lehet nem örülni, ám ez is tartogat nehézségeket. Legyen szó az első leégésről vagy az izzadságfoltokról, összegyűjtöttük, mire kell felkészülni minden június elején.

 

 

A nyár a legtöbb ember kedvenc évszaka. Nincs suli, a munkahelyeken is ilyenkor veszik ki a szabikat az emberek, az idő csodás, a napsütéstől boldogok vagyunk. Aztán amikor az első kullancsot kiszedjük a bőrünkből, vagy az első leégést próbáljuk meg kezelni, akkor kicsit mindig átértékelődik ez a nagy lelkesedés. Lássuk mi az az 5 dolog, amire idén már jó előre figyeljünk oda!

 

Izzadtságfoltok. Ez bizony a jó idő egyértelmű velejárója, és elég kellemetlen tud lenni amikor az ember megérzi magán (vagy máson) a nem túl kellemes szagot. A nyári időszakban a legjobb, ha bedobsz a táskádba egy deót, így mindig tudsz illatosítani magadon, amikor úgy érzed szükséged van rá. Pro tipp: válassz szódabikarbónával készült természetes dezodort, ezek remek szagsemlegesítők.

 

Ha már szagok, ne feledkezzünk meg a szemetesről sem. A nyári melegben a kukába dobott mindenféle szerves hulladék is jobban bomlik és büdösödik, így mostantól érdemes gyakrabban kivinni a szemetet. Nem baj, ha csak félig van, de ne bűzölögjön bent.

 

Nyáron szellőztetni sem mindig kellemes, mert napközben bejön a meleg, este pedig a szúnyogok és egyéb rovarok lepik el a lakást. A szúnyogháló ilyenkor nagy segítség, és az is, ha beszerzel pár természetes légtisztító pártát, azaz Hiilibaget, ami kiszűri a kellemetlen szagokat, allergéneket és káros anyagokat, sőt még a felesleges nedvességet is a levegőből.

 

A szúnyogok nem csak otthon jelentenek gondot. Ha kimerészkedünk a szabadba – márpedig miért ne tennénk -, akkor bizony sok vérszívóval kell szembenéznünk. A szúnyogok csak kellemetlenek, a kullancsok viszont kimondottan veszélyesen is lehetnek, így a legjobb, ha mindig van nálunk rovarriasztó spré.

 

Nyár elején szintén sokan belesünk abba a hibába, hogy a hófehér bőrünkkel nagy lelkesen kifekszünk a strandra – ez azonban barnaság helyett vörös foltokat és vízhólyagokat eredményez. Mostantól ha napra mész, ne feledkezz meg a fényvédelemről, a válladat és az arcodat akkor is kend be, ha csak az utcára mész.

  • 545 2020. május 29 Életmód 2020. május 29.

    Facebook Comments