Mihez kezdjünk magunkkal a következő otthonülős hetekben? Mutatjuk!
Írta:

Mihez kezdjünk magunkkal a következő otthonülős hetekben? Mutatjuk!

Ha te is épp azon pánikolsz, hogy mit fogsz csinálni a lakásban otthon a következő hetekben, adunk pár szuper tanácsot.

 

A következő pár hét nem a bulizásról, a kinti programoktól fog szólni. A színházak, mozik, múzeumok általában zárva vannak, sokan homeofficeból dolgozunk, és egyébként is arra kérnek mindenkit, hogy ha nincs fontos dolga, ne menjen sehova. Na de mit csinálj a négy fal között hogy ne csavarodj be? Például ezeket:

 

Takaríts! Ez nem csak azért hasznos mert lefoglalod magad, hanem azért is, mert így biztos, hogy sehol nem lesz egy árva vírus sem a lakásban. Most végre van alkalom arra is hogy megcsináld azokat a dolgokat, amiket talán évek óta hallgatsz: kitakarítani a sütő alatti fiókot, átnézni a padlást, kiszelektálni a rég nem használt ruhákat.

 

Olvass! Te is az a típus vagy, aki gyűjti a könyveket, amiket sosincs ideje elolvasni? Most itt a remek alkalom, hogy az esti program helyett levegyél valamit a roskadásig téli polcról, és vágj bele. Higgy nekünk, csak az első 2 perc lesz furcsa, utána te is imádni fogod, ahogy magával ragad egy régi hobbi.

 

Mozizz! Nézd meg azokat a filmeket amiket ezer éve szeretnél! Neked is van egy hosszú listád azokról a filmekről, amiket meg szeretnél nézni, de sosem kerül rá sor? Nos, kezdj neki, és nézz meg minden nap egy valamit arról a listáról. Használd ki ezt az otthonülős időszakot arra, hogy megvalósítsd pár régi filmes álmodat.

 

Beszélgess! Mikor ültél le igazán beszélgetni a partnereddel, azon kívül, hogy ki vegye meg a heti tejet? Töltsetek azzal egy-két estét, hogy beszélgettek, mint a kapcsolatotok elején. Mi jár a másik fejében, mi foglalkoztatja, mik a tervei idénre vagy hosszabb távra, mit szól ehhez az egész házi karanténhoz. Ha ezt megteszed, sokkal erősebb kapcsolattal kerültök ki az (önkéntes) száműzetésből, mint ahogy belevágtatok.

 

Tarts önvizsgálatot. Ez az elcsendesedős időszak arra is jó, hogy a saját életeden, saját magadon elgondolkozz. Jó helyen vagy most? Szereted a munkád? Szereted az életed? Van valami, ami régóta feszít, amin változtatni szeretnél? Érdekes eredménye lehet egy ilyen önreflexiónak, megéri kipróbálni!

 

Legyen minőségi az együtt töltött idő. Ne kényszerűség legyen az együtt töltött idő, amikor megpróbáljátok elviselni egymást, hanem töltsétek minőségi programokkal. Társasozzatok, készítsetek húsvéti díszeket, vagy csináljatok bármit, amit a család minden tagja szeret. A lényeg, hogy közös élmény legyen belőle.

 

Vedd elő a képzeletbeli „kéne” listát és csináld meg ami rajta van, és amire máskor nincs idő! Te is az a típus vagy, akinek minden nap megfordul a fejében valami, amit meg kéne csinálni? Na most van a legjobb alkalom, hogy elővedd ezt a listát, és pár dolgot lehúzz róla, amit otthon is meg lehet csinálni. Tudom, hogy ilyenkor semmi nem jut az ember eszébe, de gondolkodj, és amikor valami az eszedbe jut, rögtön írd fel, vagy csináld is meg egyből!

 

  • 507 2020. március 16 Életmód 2020. március 16.

    Facebook Comments