Így engedj be több fényt az otthonodba
Írta:

Így engedj be több fényt az otthonodba

Ki ne szeretné, ha tavasz közeledtével minél több napfényt engedhetne be az otthonába? Segítünk, hogy ez a lakás adottságaihoz mérten neked is a lehető legjobban sikerüljön!

 

Abban, hogy mennyi fény jut be egy otthonba, nyilván szerepük van olyan alapvető dolgoknak is, mint az ingatlan tájolása, vagy a kertben, utcán növő fák. Ezeken nem nagyon tudsz változtatni, de van néhány olyan praktika, melyekkel megsokszorozhatod az otthonodba áramló fény mennyiségét.

 

Márpedig tél végén mire is vágyhatnánk jobban, mint egy fényárban úszó, tavaszt hívogató lakásra, nem igaz? ;)

 

A következőket tedd meg bátran, és lakásod világosabb, napfényesebb hely lesz!

 

1. Ha eddig ódzkodtál a tükröktől, akkor itt az idő feltenni a falra legalább egyet. Hogy hová? Lehetőleg ne a bejárati ajtóval szembe, inkább oda, ahol a kintről beszűrődő fény rávetül – így segíthet világossággal elárasztani az otthonodat.

 

2. Hasonló hatást érhetsz el fémes fényű kiegészítőkkel, tapétákkal, mert a metálos csillogású holmik tovább szórják a fénysugarakat.

 

3. Részesítsd előnyben a világos színeket, mind a falak, mind a bútorok és kiegészítők kiválasztásánál. A legkisebb, legsötétebb kuckóba is fényt hozhatnak a fehér bútorok, világos falak, ágytakarók és szőnyegek.

 

4. Tedd el, vagy ajándékozd el a sötét, nehéz textúrájú függönyeidet, használj helyettük nádrolót vagy olyan vastagabb sötétítő függönyt, amelynek világos a színe, viszont a fényvisszaverő képessége kiváló.

 

5. Imádod a könyveket? Az teljesen rendben van, de tudtad-e, hogy a könyvespolcok is árnyékolhatnak? Szereltesd ezeket az ablakra merőlegesen, hogy minél kevésbé sötétítsék a szobát.

  • 567 2020. március 03 Életmód 2020. március 03.

    Facebook Comments