Frissítő nyári limonádék
Írta:

Frissítő nyári limonádék

Nyáron mindannyian a felfrissülést keressük – és ki ne szeretné ezt egy finom, hideg limonádéval elérni? Most adunk néhány ötletet, hogyan készítsd el a saját gyümölcsös limonádédat, ami az egész család kedvenc nyári frissítője lehet.

Gyömbéres limonádé

Egy 6-8 centis gyömbért lereszelünk, kifacsarunk egy citromot, amihez cukrot vagy mézet keverünk ízlés szerint. 2-3 deci jó meleg vízzel addig kavargatjuk, míg el nem olvad, majd kihűtjük. Ha meghűlt, felöntjük egy kancsó (legalább egy liter) vízzel, és mehet bele némi menta, citromfű levél vagy citrom reszelt héja, és egy-két citromból vagy narancsból készült karikák. Hűtve vagy jégkockával isteni frissítő!

 

Tipp: Egy nagyon pici zsályával is meg lehet bolondítani a gyömbéres limonádénkat.

 

 

Diétás epres limonádé

Egy kancsóba langyos vizet töltünk, amiben feloldunk némi édesítőszert, két citrom levét, majd féldeci eper szörpöt keverünk hozzá. 30 deka epret és egy citromot szeletekre vágunk, majd hozzáadjuk a kancsó tartalmához – nemcsak finom, hanem nagyon szép is lesz a végeredmény! Behűtve fogyasszuk.

 

Tipp: Ha előző este epres jégkockát is tudunk készíteni, az még jobban feldobja ezt a finomságot: szilikonos jégkocka-tartóba tegyünk eperdarabokat, engedjünk rá hideg vizet, majd mehet be a fagyasztóba.

 

 

Ha a leírtakon kívül további ötleteket is szeretnél, akkor például a következő angol nyelvű videóból is nyerhetsz némi inspirációt:

 

https://www.youtube.com/watch?v=iUIfmMljiOg

  • 1414 2015. május 08 Életmód 2015. május 08.

    Facebook Comments