Csináld magad dekorötletek húsvétra
Írta:

Csináld magad dekorötletek húsvétra

5 nagyon egyszerű, de látványos dekorációs ötletet mutatunk.

 

Egy hét és nyakunkon a húsvét, úgyhogy ha most jut eszedbe, hogy be kéne szerezni Kínából valami filléres dekorációt, akkor elkéstél. Ahhoz viszont nincs késő, hogy te magad alkoss valami észveszejtőt, és ami a legjobb, az otthon is fellelhető alapanyagok mindegyikhez elegendőek!

Cérna tojás

Tavaly óta elképesztően népszerűek a fonálból/rattanból álló gömbfüzérek. Ugyanezt a technikát alkalmazhatod most is. Áztass be vízzel higított ragasztóba különböző színű fonalakat, majd ezt tekerd jó sokszor körbe a kifújt tojás héján. Ha megszáradt, törd össze és szedd ki középről a tojást és máris kész az egyedi fonaldekoráció.

DIY-Easter-Crafts-and-Decorations-10

 

Húsvéti nyuszi váza

A felesleges befőttes üvegeket seperc alatt húsvéti vázává vagy édességtárolóvá alakíthatod! Fesd be egyszínű fehérre, és rajzolj rá nyuszi arcot, vagy kapd elő a napsárga akrilt és jöhet a csibecsőr! Elvégre mi lenne tavasziasabb, mint egy váza friss virág?

937edcceedc87693b68675a7ea967e31

 

Pomponcsibék

A cukiság tetejét jelentik ezek az aprócska pomponcsibék. Ha van direkt pomponok készítésére való eszközöd, akkor kapd elő, ha nincs, akkor se aggódj. Egy vastagabb kartonpapírból vágj ki egy kört, majd a kört vágd be a közepéig, és onnan vágj ki egy kisebb kört. Minél vastagabb lesz ez a kartonpapír gyűrű, annál nagyobb lesz a pompon átmérője, és minél több rétegben tekered rá a fonalat, annál ducibb lesz a csibe! És persze a filc csőrt és a szemeket se feledd!

1642aa303eb638e1244271b817b98ac8

 

Nyuszi alakú szalvéta

Ha nálad lesz a húsvéti ebéd, vagy csak a barátokat várod át egy italra, ezzel a nyuszi alakúra hajtogatott szalvétával nem lőhetsz mellé. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és ha még arcot is rajzolsz neki, garantáltan megkapott a legötletesebb házigazda címet.

 

 

Tojások mindenhol

Nem tudjuk, ti hogy vagyok vele, de nálunk annyi színes tojás összegyűlt az évek során, hogy bár a lakás minden pontjára teszünk, még így is marad ki, amit már egyszerűen nem tudunk hova tenni. Hasonló problémára lehet megoldás egy ilyen kétfalú, tojásokkal töltött váza. Válogasd ki a színben harmonizáló darabokat, és tégy a közepébe egy hozzáillő csokrot.

e82d8d7844a361cca4867c41b65ac676

 

  • 1163 2017. április 07 Életmód 2017. április 07.

    Facebook Comments