Élvezd a hobbid kellemetlen szagok nélkül
Írta:

Élvezd a hobbid kellemetlen szagok nélkül

Próbáld ki a következőket, hogy hobbid, szenvedélyed illata (rosszabb esetben szaga) ne járja át az egész lakást.

 

Neked mi a hobbid? Imádod a kutyádat, gyűjtöd a szebbnél szebb cipőket, vagy esetleg szenvedélyeddé vált a kávékészítés, a sütés-főzés? Bármivel foglalkozol is legszívesebben szabadidődben, biztosan úgy érzed, nincs is annál szuperebb dolog, semmi más nem tölt el téged ennél nagyobb örömmel. Talán csak egy dologtól fintorodsz el: amikor a kutya helye, a cipősszekrény vagy a konyha felől nem túl kellemes illatok áradnak.

 

Hogy neked ezentúl csak az önfeledt öröm maradjon, és minden percet maximálisan élvezhess, amit a szenvedélyednek szentelhetsz, hadd adjunk néhány jó tanácsot, hogy mire figyelj mindenképp!

 

Először is a legegyszerűbb: szellőztess ki rendszeresen. Tudjuk, hogy ez magától értetődő dolog, de sokan a napi rohanásban elfelejtjük, vagy elsunnyogjuk az ablaknyitást. Márpedig a legjobb, ha reggel és este is engedsz némi friss levegőt a lakásba – ha hideg van, és csak egy-két percig bírod, az is sokkal jobb a semminél.

 

A másik, amit hajlamosak vagyunk elmismásolni: az alapos takarítás. Például a kutyus helyén ne csak itt-ott porszívózz, hanem a legjobb, ha időről időre ki is mosod a fekhelyét, minél magasabb hőfokon, ami elpusztítja a bacikat és a szagok ellen is hatékony fegyver. Főzés után pedig nemcsak hogy azonnal ki kell dobni a hulladékot, hanem érdemes minél előbb le is vinni a szemetet. Gondolj bele, mi minden büdösödhet tovább a lakásodban.

 

Ha felfrissítetted a lakást, nincs más hátra, mint megelőzni, hogy a szagok újra megjelenjenek. Ezt megteheted például egy olyan „csodapárnácskával”, mint a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött kis lenzsák, és egyszerűen csak oda kell tenni, ahol szeretnéd, hogy jobb legyen a lakás levegője. Semmilyen illata nincs, viszont segíthet semlegesíteni a szagokat, bizonyos vegyi anyagokat, és mivel a levegő nedvességtartalmát is szabályozhatja, a penész ellen is remek segítőtársad lehet. Tisztítása nagyon egyszerű: háromhavonta tedd ki néhány órára a napra, majd tedd vissza a helyére, hogy folytassa misszióját a jobb levegőjű otthonodért. Ha további infókra vagy kíváncsi, itt tudhatsz meg többet a Hiilibagről: https://www.hiilibag.hu/

  • 584 2020. február 28 Életmód 2020. február 28.

    Facebook Comments