3 ok, amiért érdemes társasozni
Írta:

3 ok, amiért érdemes társasozni

Akár kezdő, akár haladó társasjátékos vagy, azért jó, ha tudod, mennyi remek „mellékhatással” jár, ha a szabadidődben társasozol a családdal vagy a barátaiddal. 

 

Jönnek a hűvös, szürke esték, amikor újra előkerülnek a kanapén kuckózás legfontosabb kellékei, frissítjük a megnézendő sorozataink listáját, és talán új társasjátékokat is beszerzünk – ha ez utóbbira még nem gondoltál, hadd soroljunk fel gyorsan három jó érvet, hogy miért érdemes.

 

1. Jobban megismerheted magad – Talán már te is észrevetted, hogy a társasozás szuper lehetőség egy kis önismeretre. Ezt pedig még tudatosabban kiaknázhatod, ha figyeled magad játék közben. Inkább az érzelmeid vezérelnek, vagy racionális típus vagy, és mindig átgondolt döntéseket hozol? Mennyire tudsz együttműködni másokkal, és mennyire élvezed a versengést? Még néhány társasozós buli a barátaiddal, és nemcsak ezekre kaphatsz választ, de további fontos kérdésekre is – mint például, hogy a győzelmet és a vereséget hogyan kezeled.

 

2. Megerősíti a kapcsolatokat – Nemcsak saját magaddal, hanem barátaiddal vagy a pároddal is tovább javulhat a kapcsolatod, a megélt élmények hatására.

 

3. A valóságra készítenek fel – A játékban olyan helyzeteket élhetünk át, melyek akár a való életben is megtapasztalhatunk. A kérdés, hogy ezekre a társasozás során hogyan reagálunk, milyen tanulságokat tudunk levonni. Aztán végül csak rajtunk múlik, hogy amit tanultunk, azt hogyan alkalmazzuk majd a hétköznapok során, a valós helyzetekben.

  • 462 2020. október 29 Életmód 2020. október 29.

    Facebook Comments