Székely gourmet étterem nyílt Budapesten
Írta:

Székely gourmet étterem nyílt Budapesten

Egész pontosan az Andrássy út 41 alatt nyitotta meg kapuit a SZÉK, ahol többek közt megkóstolhatod a böjtös töltött káposztát vagy az eperfagyis kürtőskalácsot is. 

 

Ősi receptek és a modern konyhatechnológia ötvözésével újragondolt, különleges magyar, erdélyi és székely gourmet fogásokat kínál Budapest legújabb gourmet étterme, a SZÉK.

 

Elkanalazhatsz itt egy tányér csorbalevest, de ehetsz böjtös töltött káposztát, fátyol szalonnával bevont töltött paprikát, lókodi oldalast vagy helyben készült zakuszkát, desszertként pedig mondjuk választhatsz egy kis eperfagylalttal tálalt kürtőskalácsot is.

 

Jól hangzik? Akkor annyit még hadd tegyünk gyorsan hozzá, hogy mindezt egészen autentikus alapanyogokból élvezheted: ezek egy része Erdélyből, székelyföldi kistermelőktől érkezik, csakúgy mint a különleges zöldségpárlatok és minőségi borok.

 

A finom fogásokért Réti Sebestyén séf felel, aki korábban a Déryné Bistro a Food Boutique és a Nad’or Boutique Bistro konyháját is vezette. Dolgozott Franciaországban és Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön is, így az ott töltött idő élményeihez nyúlt vissza a SZÉK étlapjának kialakításánál.

 

Honlapjukról kiderül, hogy van heti menüjük is, ami belvárosi árakhoz mérten teljesen megfizethető: a kétfogásos menü 1690 Ft, a háromfogásos pedig 1990 Ft. De érdemes átböngészni az étlapot is, mert biztosan találsz olyan finomságokat, amiket meg szeretnél majd kóstolni: https://www.szekrestaurant.hu/ .

  • 776 2020. október 28 Gasztronómia 2020. október 28.

    Facebook Comments