Ha már most úgy érzed, elveszel a bőség zavarában, és nem tudod, milyen szaloncukrot válassz idén karácsonyra, akkor egy kis segítség: idén ezek lettek az év legjobbjai.
Az Év Szaloncukra versenyt idén először hirdették meg, civil kezdeményezésként, és egy hónappal karácsony előtt győzteseket is hirdettek. A kiskunlacházi Demeter Chocolate sós-karamellás szaloncukra lett az első, megelőzve a gyulai Kézműves Cukrászda kókuszkrémes és a maklári Stühmer pisztáciakrémes szaloncukrát.
A kézműves kategóriában a gyulai Kézműves Cukrászda mogyorónugátos tejcsokis szaloncukra lett a befutó, cukormentesek közül pedig a veresegyházi Sulyán Cukrászda mandulás-aszalt szilvás-diós étcsokis szaloncukra nyert (ez édesítőszert sem tartalmaz).
A laktózmentesek közül a Damniczki Cukrászda vörösboros-málna szaloncukra lett a győztes, a gluténmentesek közül pedig az Upper Bars belga étcsokiba mártott narancsos édessége bizonyult a legjobbnak.
A zselés szaloncukrok közül a Choco Garden meggyes finomsága diadalmaskodott, az idén először kapható ízek közül a Piros Mogyorós egész mogyorót tartalmazó kókuszos szaloncukra lett az első, míg az olcsóbb (499Ft/100g alatti) szaloncukrok közül a Tesco karamellkrémes édessége bizonyult a legfinomabbnak.
Forrás: Sobors.hu