Így ne depizz be otthon a négy fal között
Írta:

Így ne depizz be otthon a négy fal között

Mielőtt csokiba és/vagy borba folytatnád a bánatod, mutatjuk, mit csinálj az ép elméd és a lelki békéd megőrzése érdekében.

 

Idén nem lesz egyszerű telünk. A szokásos téli depresszióra most még ráülepedett a vírusszorongás, a kötelező bezárkózás pedig tovább nehezíti a helyzetet. Hogy megőrizzük az ép elménket, most összegyűjtöttük, mit csinálhatsz, amikor már nagyon kikészít az eseménytelenség.

  1. Hívj fel valakit panaszkodni. Röhejesnek hangzik, de tényleg segít a rossz lelkiállapotunkon. Egyrészt, ez már szinte egy programnak számít, másrészt pedig az, ha megosztjuk a nehézségünket egy hozzánk közel álló személlyel, segít elűzni a magányt, hiszen nem egyedül ülünk ebben a csónakban.
  2. Ragyogjon az a lakás! Ne kattints tovább, inkább gondolj bele: egy tiszta, rendes környezetben jobban érezzük magunkat, mint a kupi és a kosz tetején. Elég nyomasztó ennyit otthon lenni, hát még ha a feladat halmokat kell nézned magad előtt.
  3. Vedd elő a wanna-be listádat és kezdd el megvalósítani. Kíváncsiak lennénk, milyen kifogást tudsz kitalálni most, hogy semmi egyebet nem tudsz csinálni, mint nekiállni megtanulni azt az új nyelvet, vagy átválogatni a gyerekkori emlékeket.
  4. Jutalmazd meg magad mindenért. Ha már ilyen kevés öröm ér, legalább magaddal legyél kedves. Egy kényelmes fürdő, egy arcpakolás, egy sorozatnézéssel eltöltött este, egy süti minden napot szebbé tesz, éppen ezért ne mulaszd el megünnepelni az apróbb sikereidet is.
  5. Legyen jó érzés otthon lenni. A megfelelő dekoráció, lágy zene, a kedvenc süteményed illata mind-mind szuper barátságossá teszik az otthonod, ahol öröm sok időt eltölteni. Apropó illatok: ha beszerzel egy bio légtisztító párnát, akkor a szellőztetés, penész, és a levegőben terjedő baktériumok miatt sem kell aggódnod. Nézd meg, mire jó még a Hiilibag!
  6. Ragadj meg minden alkalmat kapcsolatteremtésre. Még ha eddig nem is voltál szuper barátkozós típus, most ne rázd le egy udvarias hümmentéssel a boltban beszélgető nénit, és érdeklődj a szomszédod hogyléte felől, ha épp összefuttok.
  7. Tűzz ki magad elé fontos dátumokat, amikre megéri várni. Az ünnepnapok funkciója kezdettől fogva az, hogy megtörje a monoton hétköznapokat, és erre a célra a mai napig szuperül beválnak. Karácsony, újév, névnapok, szülinapok, a kedvenc sorozatod új évada… Mindig legyen valami, amiért megéri várni a következő időszakot!
  • 643 2020. november 27 Életmód 2020. november 27.

    Facebook Comments